Friday, December 26, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

Γεωργίου Κουγιουμτζόγλου, Πρεσβυτέρου, Πώς θα βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας, Θεσσαλονίκη 2014, σσ. 125.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το βιβλίο του π. Γεωργίου “Πώς θα βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας”, έρχεται να συνεχίσει τρόπο τινά ένα άλλο βιβλίο που έγραψε με τίτλο “Πώς θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τον Θεό.”

Τα δύο βιβλία δηλαδή, καταπιάνονται με την εντολή της αγάπης προς τον Θεό και με την εντολή της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, που αποτελούν σύνοψη του Ευαγγελίου. 

Περιέχει πρακτικές συμβουλές από την ποιμαντική πείρα και τα διαβάσματα του π. Γεωργίου που μας βοηθούν να αυξήσουμε την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας.

Ο π. Γεώργιος προσπαθεί με διάφορα βιβλία που εκδίδει να κάνει ορθόδοξη κατήχηση στο ποίμνιο της Εκκλησίας.

Η ανάγκη ορθόδοξης κατήχησης είναι επιτακτική. Μια απλή συζήτηση για θέματα πίστεως -ακόμη και με ανθρώπους που εκκλησιάζονται τακτικά- ή η συμπεριφορά των πιστών κατά τη Θεία Λειτουργία, πείθει ότι δυστυχώς ο λαός του Θεού είναι ακατήχητος. Ανθρωποι που εκκλησιάζονται για δεκαετίες λ.χ. δεν ξέρουν πότε στεκόμαστε και πότε καθόμαστε στη Θεία Λειτουργία ή τα πιο βασικά δόγματα της πίστης μας τα οποία απαγγέλλουν μηχανικά με το Σύμβολο της πίστεως.

Γι’ αυτό θερμές είναι οι ευχαριστίες μας προς τον π. Γεώργιο Κουγιουμτζόγλου -πολύτεκνο πατέρα οκτώ παιδιών και ανώτατο εν αποστρατεία αξιωματικό- επειδή με το συγγραφικό του έργο κατηχεί ορθόδοξα το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Καλαίσθητη έκδοση. Ψυχωφέλιμο βιβλίο με ορθολογική οργάνωση της ύλης, γραμμένο σε στρωτή γλώσσα πλήρως κατανοητή από τους αναγνώστες.

No comments:

Post a Comment