Tuesday, December 30, 2014

ΚΙ ΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ;



ΚΙ ΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ;

Τι θα πράξουν οι φανατικοί υποστηρικτές του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού;

«Πολλά μπορούν με τη σημερινή τεχνολογία να γίνουν πλαστά και κίβδηλα» ήταν η αβάσιμη δικαιολογία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου σε άλλη περίπτωση.

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Αν περιέλθει κανείς τους διαδικτυακούς ιστότοπους των φανατικών υποστηρικτών του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού (και δεν είναι λίγα αυτά τα ιστολόγια), τον οποίον ενθουσιαστικώς κάποιοι προσαγορεύουν και «άγιο», θα παρατηρήσει κανείς ότι ζουν ένα «προφητικό» παραλήρημα. Φυσικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι και αρκετά άλλα ιστολόγια αναφέρονται στα λεχθέντα τούτα του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, κυρίως γιατί συνηγορεί στις δικές τους αντιπολιτευτικές και άλλες ανησυχίες. 

Αφορμή ήταν η προκήρυξη Εθνικών εκλογών στις 25 Ιαννουαρίου 2015 στην Ελλάδα. Ποιός είπε ότι θα γίνει πολιτειακή ανωμαλία μετά τις  Εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Δηλαδή αν επικρατήσει πολιτειακή ομαλότητα και ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, όπως “προφήτευση”, θα απολογηθούν δημοσίως οι φανατικοί υποστηρικτές του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού; Φυσικά όχι. Τους υποδείξαμε τόσες φορές τις πλάνες του και η σιωπή ήταν ΜΕΓΙΣΤΗ. Τους υποδείξαμε την θέση του περί ενοχής, ότι είναι δοξασία του Ανσέλμου Καντερβουρίας. Η σιωπή ήταν ΜΕΓΙΣΤΗ. 

Θα επαναλάβω την ερώτηση, αν επικρατήσει πολιτειακή ομαλότητα και ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, θα απολογηθούν δημοσίως; Η σιωπή είναι ΜΕΓΙΣΤΗ.

Και κάτι που μέσα στο ενθουσιαστικό παραλήρημα τους το λησμόνησαν. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα περνά κρίση (και δεν περνούν όλοι οικονομική κρίση, καταλαβαίνουν οι φανατικοί υποστηρικτές του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού τι εννοώ). Αντιλαμβάνονται ότι ο χειρότερος τρόπος να βάλεις τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη είναι να παγώσεις τις επενδύσεις, με την προαγγελία πολιτειακής κρίσης που μόνο ο Θεός ξέρει αν θα γίνει;

Και κάτι εντελώς ανεξάρτητο από το τι αναφέρει ο  π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, που με τις ψευδοπροφητείες του, μας έκανε τη μέρα νύχτα, κατά τη φοιτητική μας ζωή. Πρόκειται περί ηχητικού ντοκουμέντου και ως γνωστό υπάρχει το προηγούμενο της αμφισβήτησης της κασέττας με την κακόδοξη θέση του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, για το μη εφάμαρτο της έκτρωσης πριν τον τρίτο μήνα της κύησης. Ο λόγος της αμφισβήτησης ήταν κατά την αβάσιμη δικαιολογία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου «γιατί γνωρίζουμε ότι πολλά μπορούν με τη σημερινή τεχνολογία να γίνουν πλαστά και κίβδηλα». Αν όμως αμφισβητήσει κάποιος το δικό τους ηχητικό ντοκουμέντο, τι γίνεται;

Και φυσικά η αβίαστη απάντηση από τους ‘’ημετέρους’’ αν αμφισβητήσει κανείς το ηχητικό θα είναι «Σήμερα παρέχεται η τεχνική δυνατότητα εξακρίβωσης της αξιοπιστίας του ηχητικού ντοκουμέντου, με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, ιδού  η  Ρόδος». Μα το είπαμε και εμείς προηγουμένως για το ηχητικό ντοκουμέντο με τις εκτρώσεις, μα η σιωπή ήταν ΜΕΓΙΣΤΗ.

Θα επαναλάβω την ερώτηση, αν επικρατήσει πολιτειακή ομαλότητα και ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, θα απολογηθούν δημοσίως; Η σιωπή θα είναι ΜΕΓΙΣΤΗ.

No comments:

Post a Comment