Tuesday, August 27, 2013

ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ κ. ΝΟΥΣΗΣ!



ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ κ. ΝΟΥΣΗΣ! 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζω προσεκτικά τα σχόλια που γράφει ο αγαπητός κ. Νούσης αναφορικά με τον Οικουμενισμό, την αποτείχιση και τον Νεονικολαιτισμό -ιδιαίτερα για τις σχέσεις του αντρογύνου και την παρεμπόδιση της τεκνογονίας- και άλλα θέματα.

Εκφράζω την πιο ειλικρινή χαρά μου, επειδή -επιτέλους- αντί να διαβάζει τα σκουπίδια της Νεορθοδοξίας, πήρε στα χέρια του τους πολύτιμους θησαυρούς που μας κατέλιπεν η γραφίδα του σοφού -με την όλη σημασία του όρου- και αγίου Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.

Βεβαίως ουδόλως μας διέλαθε η διαστροφική, επιλεκτική και μη σφαιρική ερμηνεία της μελέτης του έργου του Γέροντα Επιφάνιου για το θέμα του Οικουμενισμού, που αποπειράθηκε ο αγαπητός κ. Νούσης. 

Ευελπιστούμε όμως ότι σταδιακά θα αντιληφθεί ότι ούτε ο Οικουμενισμός, ούτε η Νεορθοδοξία, ούτε ο Νεονικολαιτισμός απηχούν την ορθόδοξη διδασκαλία και οπωσδήποτε δεν απηχούν τις θέσεις του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.

Ο π. Επιφάνιος, όχι μόνον ήταν εναντίον του Οικουμενισμού, αλλά για δεκαετίες ολόκληρες υπήρξε αυτός ούτος ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός του αντι-οικουμενιστικού αγώνα.

Ποιος αγνοεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος δεν έκανε τίποτα χωρίς να συμβουλευθεί τον μακαριστό Επιφάνιο;

Πίσω από τη διακοπή του μνημοσύνου του Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα, εκ μέρους του μακαριστού Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιου, ήταν ο π. Επιφάνιος.

Οσο για το θέμα της αποφυγής της τεκνογονίας, ο π. Επιφάνιος, όχι μόνον την καταδίκαζε σαφώς και απερίφραστα, -όπως μπορούν να μαρτυρήσουν τα χιλιάδες πνευματικά του παιδιά που καθοδηγούσε στο εξομολογητήριο-, αλλά είναι επιπλέον ο συντάκτης περισπούδαστων άρθρων και βιβλίων που τσάκισαν κυριολεκτικά τη ραχοκοκκαλιά της Γιανναρικής κακοδοξίας.

Παρακαλέσαμε, από χρόνου μακρού, τον αγαπητό κ. Νούση να μελετήσει το βιβλίο του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Αεράκη για την αποφυγή της τεκνογονίας, για να αντιληφθεί ότι "τα ογκανίσματα της σαρκός" του κ. Γιανναρά ουδόλως συνιστούν ορθόδοξη διδασκαλία.

Αφού, ο αγαπητός κ. Νούσης, αναγνωρίζει το εκτόπισμα της αγιότητας και της θεολογικής σοφίας του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, θα τον ενδιέφερε ίσως να γνωρίζει ότι ο π. Νικόδημος Αεράκης είναι ένα από τα πιο στενά πνευματικά παιδιά του Γέροντα Επιφάνιου και η ομιλία του για την αποφυγή της τεκνογονίας έχει λέξη προς λέξη την απόλυτη έγκριση του αείμνηστου Γέροντα  Επιφάνιου.

Θα παρακαλέσουμε λοιπόν θερμά, τον αγαπητό κ. Νούση, να συνεχίσει τη μελέτη των συγγραμμάτων του Γέροντος Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου και του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς για τον Οικουμενισμό.

Παράλληλα, ελπίζουμε ότι θα μελετήσει με την ίδια προσοχή τα βιβλία και τα άρθρα που έγραψε ο μακαριστός Επιφάνιος για τον Νεονικολαιτισμό για να αναιρέσει τις θέσεις του ινστρούκτορα του αγαπητού κ. Νούση γνωστού κακόδοξου διανοούμενου κ. Χρήστου Γιανναρά, καθώς επίσης την ευσύνοπτη αλλά τόση ουσιαστική ομιλία του π. Νικοδήμου για το θανάσιμο αμάρτημα της αποφυγής της τεκνογονίας.

Θα μας επιτραπεί φιλικά και αδελφικά να συστήσουμε σε όσους ενοχλούνται από την Προκρούστεια ερμηνευτική του αγαπητού κ. Νούση να έχουν υπομονή μαζί του, επειδή -κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος- βρίσκεται σε καλό δρόμο. 

Οσο ανεπαρκή από θεολογικής σκοπιάς και αν είναι επί του παρόντος τα σχόλια και τα άρθρα του, όσο και αν είναι φανερόν ότι επιπόλαια μελέτησε τα έργα του αείμνηστου Γέροντα, όσο και αν δεν κατανόησε τι προσπάθησε να κάνει ο π. Επιφάνιος με τα άρθρα του που περιέλαβε στο βιβλίο του “Τα δύο άκρα”, έχουμε την ειλικρινή πεποίθηση ότι αν -με καλή διάθεση- συνεχίσει τη μελέτη των έργων του π. Επιφανίου -του Αγίου Θεού συνεργούντος- θα ανανήψει και θα ευθυγραμμίσει τις θέσεις του με την ορθόδοξη διδασκαλία.

No comments:

Post a Comment