Wednesday, August 7, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου στους δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο της επιστροφής του από τη Bραζιλία στο Βατικανό, καθιστούν σαφές ότι το ταξίδι του Ποντίφηκα ήταν καθαρά προπαγανδιστικό. 

Στόχος του ήταν

1.) Αφ’ ενός μεν να καλύψει τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα της διασύνδεσης του Βατικανού με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος της Σικελικής και διεθνούς μαφίας, 

2.) Να αποπροσανατολίσει την προσοχή του κόσμου από το σκάνδαλο της παιδεραστίας,

3.) Να θολώσει τα νερά για την φθοροποιό δράση του ομοφυλοφιλικού κυκλώματος της Κουρίας,

αλλά, και 

4.) Να αντιμετωπίσει την πλημμυρίδα των Ευαγγελικών Πεντηκοστιανών, οι οποίοι προσηλυτίζουν τους Παπικούς κατά εκατομμύρια στις σέκτες τους στη Λατινική Αμερική - και όχι μόνον.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ο Πάπας Φραγκίσκος είπε και τα ακόλουθα για την ομοφυλοφιλία, όπως τα διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Αναφερόμενος στα σενάρια περί της ύπαρξης ενός «γκέι λόμπι» στο Βατικανό, ο ποντίφικας δήλωσε ότι «τα πράγματα αυτά δεν αναγράφονται στην ταυτότητα και σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι τα λόμπι γενικότερα, όχι οι διάφορες τάσεις των ανθρώπων».

«Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν γκέι αν αναζητά τον Κύριο και έχει καλές προθέσεις; Η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας λέει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να γίνονται θύματα διακρίσεων, μας λέει ότι πρέπει να τα δεχθούμε», δήλωσε ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.”

Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου είναι καταγέλαστες.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- ότι ο Πάπας Φραγκίσκος όντως είναι αναρμόδιος να κρίνει ένα ομοφυλόφιλο, πλην όμως είναι εξίσου αναρμόδιος να κρίνει ένα ετεροφυλόφιλο ή οποιονδήποτε άλλο!

Για ποιο λόγο;

Μήπως -Θεός φυλάξοι- παραφρονήσαμε και γίναμε οπαδοί της "μετανεωτερικότητας" και της "Νέας Εποχής" ή μήπως αποδεχόμαστε την σχετικοκρατία του χωρισμένου από το Θεό σύγχρονου κόσμου;

Πολλού γε και δη.

Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που ο Πάπας είναι αναρμόδιος να κρίνει τους ετεροφυλόφιλους ή τους ομοφυλόφιλους, είναι επειδή ο ίδιος, ως αιρεσιάρχης, όχι μόνον δεν είναι επίσκοπος, αλλά είναι αβάπτιστος

Το βάπτισμα των Λατίνων δεν είναι βάπτισμα αλλά “μίασμα”, μας διδάσκει ο μεγαλύτερος Πατέρας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες -Οσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.

Αρα, προτεραιότητα του Πάπα Φραγκίσκου, δεν είναι να κρίνει κανένα, αλλά να μετανοήσει και να βαπτιστεί ορθόδοξος χριστιανός και να παροτρύνει όλους τους οπαδούς του να πράξουν το ίδιο.

Αν όμως ήταν αληθινός επίσκοπος της Εκκλησίας, τότε θα ήταν και με το παραπάνω δουλειά του να κρίνει ένα πρόσωπο επειδή έχει ετεροφυλοφιλικές ή ομοφυλοφιλικές σχέσεις!

Θα είχε αδήριτη υποχρέωση να του εξηγήσει ποια είναι η διδασκαλία του Χριστού για τον τρόπο που όλοι πρέπει να εκφράζουν τις σεξουαλικές τους τάσεις.

Τι είπε, λοιπόν, ο Χριστός για τις σαρκικές σχέσεις;

Μίλησε -με κρυσταλλίνη διαύγεια- για την αγνότητα, ως όρο σωτηρίας του ανθρώπου, είτε αυτός είναι ετεροφυλόφιλος, είτε ομοφυλόφιλος, και διασάφησε -με αδιαμφισβήτητο τρόπο- ότι όλες οι σαρκικές αμαρτίες (πορνεία, προγαμιαίες σχέσεις, μοιχεία, ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία κτλ.) αποκλείουν, όσους τις κάνουν πράξη, την είσοδο στη Βασιλεία των Ουρανών. 
Ο μόνος ευλογημένος τρόπος έκφρασης του σεξουαλικού ενστίκτου -σύμφωνα με τη διδασκαλία του Κυρίου- είναι ο ορθόδοξος εκκλησιαστικός γάμος που τελείται μεταξύ δύο ετεροφυλόφιλων προσώπων με σκοπό την τεκνογονία.

Ας αφήσει, λοιπόν, την γλώσσα της “πολιτικής ορθότητας” ο Αγιότατος και ας φροντίσει πρώτα να μετανοήσει για τις πλάνες και τις αιρέσεις του, ας βαπτιστεί χριστιανός ορθόδοξος και ας κάνει ότι μπορεί για να οδηγήσει το 1,200,000 πιστών του Βατικανού στη Μόνη Αληθινή Εκκλησία, την Ορθόδοξη Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment