Wednesday, August 14, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ




ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε την ακόλουθη ανταπόκριση του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr:

“Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συροιακωβίτη Επισκόπου Ιωάννη Ιμπραχίμ.

Τον τελευταίο καιρό πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία που ασχολούνται με την υπόθεση, έγραψαν ότι οι απαχθέντες Ιεράρχες κρατούνται σε τουρκικό έδαφος.

Τους ισχυρισμούς εκείνους όμως που αναφέρουν ότι οι απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου Παύλος και Ιωάννης Ιμπαχίμ βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, διέψευσε με γραπτή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

"Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι και ανυπόστατοι", αναφέρει χαρακτηριστικά το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι "αυτές οι φήμες, τις οποίες εμείς απορρίπτουμε, υπηρετούν κάποιους κύκλους και τα συμφέροντά τους, στοχεύοντας να περιέλθει σε δυσμενή θέση η Τουρκία."

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε υποστήριξη που περνά από το χέρι της για την απελευθέρωση τους.

"Η Τουρκία εύχεται την απελευθέρωση των δύο κληρικών το συντομότερο δυνατό και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για αυτό. Αλλά η απαγωγή έγινε έξω από την χώρα και για αυτό οι προσπάθειες είναι περιορισμένες", προσθέτει χαρακτηριστικά το τουρκικό ΥΠΕΞ.”

Πώς γνωρίζει η κυβέρνηση της Τουρκίας 

1.) Οτι οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες δεν βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας; και

2.) Πώς γνωρίζει ότι ζουν;

3.) Οταν δίνει πληροφορίες ότι γνωρίζει ότι ζουν και ότι δεν βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας, σημαίνει ότι στην πραγματικότητα γνωρίζει πού βίσκονται.

Επομένως γιατί δεν καθοδηγεί τα βήματα της κυβέρνησης της χώρας στην οποία βρίσκονται οι απαχθέντες επίσκοποι ώστε να τους απελευθερώσουν;

Προσοχή! Ο κ. Νταβούτογλου δεν είπε δεν ξέρουμε αν βρίσκονται στη ζωή, δεν ξέρουμε αν βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και δεν ξέρουμε πού βρίσκονται!

Αντίθετα! Είπε ότι ΔΕΝ βρίσκονται στην Τουρκία και ότι είναι πρόθυμος να παράσχει βοήθεια για την απελευθέρωσή τους.

No comments:

Post a Comment