Friday, August 9, 2013

ΛΟΓΟΙ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΑΜΑΡΑ


ΛΟΓΟΙ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΑΜΑΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Ανέφερε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο:

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη συγκίνησή μου που βρίσκομαι εδώ, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής σ' ένα μέρος που έχω έρθει πολλές φορές από τότε που ήμουν φοιτητής και μετά για πάρα πολλά χρόνια.

Να σας πω ότι μας δίνετε δύναμη, κουράγιο. Να σας πω ότι η πνευματική τροφή που λαμβάνει κάποιος εδώ, σ' αυτόν το χώρο, είναι πολυσήμαντη και γιατί είστε ένας σοφός ιεράρχης και γιατί ταυτόχρονα αποδεικνύετε κάθε μέρα με το έργο σας, όχι απλώς την αγάπη σας στον Ελληνισμό, αλλά την πίστη σας στις αξίες και τις δυνατότητες που έχει ο Ελληνισμός.

Και γι' αυτό το λόγο θέλω να σας συγχαρώ εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού, γιατί ξέρουμε ότι εδώ υπάρχει ένας δυναμικός ιεράρχης ο οποίος πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στο καλό του τόπου, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες. Γι' αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τιμή που κάνατε να με δεχτείτε σήμερα».

Οι λόγοι του κ. Πρωθυπουργού προς τον Σεβασμιότατο αντικατοπτρίζουν την αλήθεια για τον αξιόλογο αυτόν ορθόδοξο ιεράρχη που μας ποιμαίνει.

Τιμά ιδιαίτερα τον κ. Πρωθυπουργό το γεγονός ότι είχε την εντιμότητα και την ευγένεια να το αναγνωρίσει με λόγια αγάπης για τον Σεβασμιότατο.

Ο Σεβασμιότατος διερμηνεύει επάξια τα πραγματικά συναισθήματα των ομογενών προς τη Μητέρα πατρίδα. 

Ολοι οι ομογενείς - όπως ακριβώς ο ποιμενάρχης μας - προσευχόμαστε συνεχώς να βοηθήσει ο Αγιος Θεός την πατρίδα μας να ξεπεράσει την φοβερή κρίση, η οποία δεν οδηγεί μόνον στον οικονομικό μαρασμό αλλά και την αφήνει εκτεθειμένη στον έσχατο κίνδυνο του εθνικού ακρωτηριασμού.

No comments:

Post a Comment