Friday, August 30, 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ




Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του ΠαναγιώτηΤελεβάντου
==============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Το καθολικό μοναστήρι στο οποίο λειτουργούσε ο πατέρας Πάολο Νταλ’ Όλιο, πολέμιος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής το τελευταίο δίμηνο μετά την εξαφάνισή του στα βόρεια της χώρας, απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα «να αποποιηθεί κάθε μορφής βίας», ενώνοντας τη φωνή του με αυτήν των χριστιανών της χώρας που απεύχονται κάθε μορφής ξένη επέμβαση.

Η έκκληση, που μεταδόθηκε από το ιεραποστολικό πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού Fides, διατυπώθηκε από τον πατέρα Ζακ Μουράντ, ηγούμενο της Μονής του Αγίου Μωυσή του Αιθίοπα (Ντέιρ Μαρ Μούσα), την οποία ίδρυσε ο πατέρας Νταλ’ Όλιο, 90 χλμ. βορείως της Δαμασκού.

«Βρισκόμαστε σε μία φάση ακραίων δεινών. Ευελπιστούμε πως οι δυτικές χώρες θα υιοθετήσουν μία σωστή θέση απέναντι σε αυτήν την τρομακτική κρίση στη Συρία», υπογράμμισε ο πατήρ Μουράντ στην ανακοίνωσή του.

«Η σωστή θέση σημαίνει αποποίηση κάθε μορφής βίας, να σιγήσουν τα όπλα, να μην μάχεται ο ένας τον άλλον, και να υπεραμύνονται και να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε.

Η αδελφή Χόντα Φαντούλ, που μαζί με τον Ιταλό ιησουΐτη ιερωμένο ίδρυσαν από κοινού και τη γυναικεία μοναστική κοινότητα του Αγίου Μωυσή του Αιθίοπα, της οποίας αποστολή είναι να φέρει κοντά τη μουσουλμανική και τη χριστιανική κοινότητα, ανέφερε μιλώντας στο Fides: «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε (. . .) μία ένοπλη επέμβαση ξένων δυνάμεων».

Μία σειρά από εκκλήσεις συνεχίζουν να διατυπώνονται και σήμερα από τη χριστιανική κοινότητα από το Βατικανό ως τους σημαντικότερους πατριάρχες της Μέσης Ανατολής.

Η πιο δραματική ήταν αυτή του Ιρακινού πατριάρχη Λουδοβίκου Ραφαήλ Σάκο: μία αμερικανική επέμβαση θα προκαλούσε «μία έκρηξη ηφαιστείου, η οποία θα συμπαρέσυρε το Ιράκ, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη. Ίσως μάλλον κάποιος να επιθυμεί αυτό ακριβώς».

Δέκα χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, υπενθυμίζει το Ράδιο Βατικανό, «αυτή η χώρα μαρτυρά ακόμη από τις βόμβες, τα προβλήματα στην ασφάλεια, την αστάθεια, την οικονομική κρίση».

Τι να προσθέσουμε σε όσα εύγλωττα λέγει η ανταπόκριση;

Οι χριστιανοί όλων των Ομολογιών εκφράζουν την πιο βαθειά τους απογοήτευση και απελπισία εξαιτίας της επικείμενης επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Συρία.

Ακόμη και το μοναστήρι των Παπικών που ήταν σαφώς αντιπολιτευόμενο του καθεστώτος Ασαντ, ακόμη και μοναστήρια που ιδρύθηκαν με οικουμενιστικούς στόχους πανθρησκειακής συμφιλίωσης, έρχονται τώρα να παραδεχθούν ότι η σφαγή των χριστιανών -ασχέτως δόγματος- είναι επί θύραις.

Τι άλλο θέλουν να ακούσουν οι Οικουμενιστές για να ξυπνήσουν από την ψευδαίσθηση της δήθεν ανεκτικότητας και πολυπολιτισμικότητας που αποδύθηκαν να πετύχουν επί δεκαετίες με τους Διαθρησκειακούς Διαλόγους;

Ο Οικουμενιστικοί διάλογοι -σε όλες τους τις μορφές που διεξάγονται σήμερα-, προσβάλλουν βασικές αλήθειες της πίστης μας, αλλά ταυτόχρονα είναι απολύτως αναποτελεσματικοί να προστατεύσουν τη ζωή ή τη δυνατότητα των χριστιανών να ζουν στη γη των πατέρων τους.

Επομένως γιατί διεξάγονται; Για να παροργίζουν την αγάπη του Θεού; 

Πότε -επιτέλους- θα κατανοήσουν οι Οικουμενιστές ότι, αντί οικουμενιστικούς διάλογους με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους, οφείλουν να διεξάγουν θεολογικούς διαλόγους ακολουθώντας το παράδειγμα των Αγίων Προφητών, των Αγίων Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων, των μαρτύρων και των Νεομαρτύρων;

Τώρα, αντί να κάνουν -όπως έχουν χρέος- θεολογικούς διαλόγους με τους εκτός Εκκλησίας  πλανεμένους αδελφούς μας, τρώνε, πίνουν και κάνουν ψώνια σε χλιδάτους κοσμοπολίτικους και εξωτικούς προορισμούς, σχετικοποιούν την μοναδικότητα της αλήθειας της Ορθόδοξης Εκκλησίας και καταπατούν ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες, οι οποίοι αυστηρά, ρητά και επί ποινή καθαιρέσεως απαγορεύουν τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.

No comments:

Post a Comment