Friday, August 30, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, από την ΑΠΕ - ΜΠΕ, την ακόλουθη ανταπόκριση για τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας:

“Ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις είναι "η μοναδική επιλογή" για να δοθεί ένα τέλος στην κρίση στην Συρία, συμφώνησαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα σε συνάντηση που είχαν σήμερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

"Επαναβεβαιώθηκε", κατά τις συνομιλίες που είχαν ο Ποντίφικας με τον Ιορδανό μονάρχη, ότι "ο δρόμος του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις συνιστώσες της συριακής κοινωνίας, με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, είναι η μοναδική επιλογή για να δοθεί τέλος στην σύγκρουση", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα μετέβη σήμερα στην Ρώμη ειδικά για να συναντηθεί με τον Πάπα στο Βατικανό για να συζητήσουν την κρίση στην Μέση Ανατολή.

Ο βασιλιάς, η βασίλισσα Ράνια και ο Πάπας είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας 20 λεπτών στο Βατικανό.”

Σχολιαστής της ανάρτησης, στη Romfea.gr, που υπογράφει ως UdkC, εύστοχα παρατηρεί:

“Δηλαδὴ ὁ βασιλιὰς Ἀμπντάλα ἔκανε ἕνα ταξίδι ὡρῶν, γιὰ νὰ συζητήσει 20 λεπτὰ μὲ τὸν Πάπα;!;! Τί παραλογισμὸς εἶναι αὐτός; 

Καὶ τί μπορεῖ ἆραγε νὰ βγεῖ ἀπὸ μιὰ τέτοια συνάντηση; 

Ποιὸς λογαριάζει τὸν Πάπα; Οἱ Σουννῖτες, οἱ Σιίτες, οἱ Ἀλαουίτες, οἱ Συροϊακωβῖτες, οἱ Ἀμερικανοὶ ἢ οἱ Ρῶσοι; 

Εἶναι κρῖμα ποὺ μπροστὰ σὲ μιὰ τέτοια παγκόσμια κρίση τὸ μόνο ποὺ μετράει γιὰ πολλοὺς ὑψηλὰ ἱσταμένους εἶναι ἡ δημιουργία ἐντυπώσεων καὶ οἱ δημόσιες σχέσεις.”

Μόνον για επικοινωνισμούς ενδιαφέρεται ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Εχει πλήρη συνείδηση ότι τα κέντρα αποφάσεων τον έγραψαν στα κατύμματα των υποδημάτων τους και ουδόλως ενδιαφέρονται ούτε τι λέγει, ούτε τι θέλει, ούτε πώς αντιδρά.

Για να παραστήσει όμως τον “καμπόσο”, κατά την Κυπριακή λαική έκφραση, πότε ανακοινώνει ότι προσεύχεται για να λυθεί ειρηνικά το πρόβλημα στη Συρία, πότε δέχεται αξιωματούχους σε ακρόαση 20 λεπτών (δηλαδή για να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους) και πότε καταφεύγει σε ευχολόγια χωρίς αντίκρυσμα.

Αλλωστε τον μάθαμε πια τον Αγιότατο. 

Είναι χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του θεατρίνου Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου να επιδίδεται από το πρωί μέχρι το βράδυ σε επικοινωνισμούς.

Αλίμονον σε όσους ελπίζουν κάτι καλό από ένα Ιησουίτη και τρισαλίμονον στους δικούς μας τους Οικουμενιστές, που αφελώς νομίζουν ότι οι θρησκευτικοί διάλογοι θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν σε Ισλαμικά καθεστώτα.

No comments:

Post a Comment