Sunday, March 21, 2010

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ "ΚΟΠΕΛΙΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ









ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ “ΚΟΠΕΛΙΑ” ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======================


Οσοι ομολογούν ότι ο Χριστός είναι ο ΜΟΝΟΣ αληθινός Θεός και όσοι πιστεύουν ότι η Κιβωτός της Σωτηρίας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ υπονοούν ότι θέλουν να αποκλείσουν τους συνανθρώπους τους, όπως ισχυρίζονται τα “κοπέλια” του Γιαγκάζογλου.


Το αντίθετο συμβαίνει! Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνανθρώπους μας και τους λέμε. Αδελφοί μου! Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το νοσοκομείο που θεραπεύει όλα τα πάθη μας και νικά το θάνατο. Ελάτε και εσείς να νοσηλεύσετε τα πάθη σας όπως νοσηλεύουμε και εμείς τα δικά μας.


Προσκαλούμε κάθε αδελφό μας να εισέλθει στην Κιβωτό της σωτηρίας. Ταυτόχρονα έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι και εμείς, που ανήκουμε, με το άγιο Βάπτισμα, στους κόλπους της Εκκλησίας, κινδυνεύουμε να πνιγούμε από τον κατακλυσμό της αμαρτίας και από την αμετανοησία μας.


Ούτε αυτάρκεια, ούτε φαρισαισμός είναι να πιστεύεις στο Χριστό ως τον ΜΟΝΟΝ αληθινό Θεό και στην Εκκλησία ως τη ΜΟΝΗ ακαταίσχυντη ελπίδα του ανθρωπίνου Γένους.


Ούτε κάνουμε κάτι άπρεπο όταν λέμε στα “κοπέλια” του Γιαγκάζογλου ότι ως θεολόγοι οφείλατε να θέλετε η διδασκαλία των θρησκευτικών να γίνεται με βάση τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων.


Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει! Είναι η ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να είναι το μάθημα ορθόδοξο. Οσοι θεολογούν παρά τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων είναι προτεσταντίζοντες θεολόγοι που δεν έχουν σχέση με την πίστη της Εκκλησίας.


Μάλιστα αγαπητοί συνάδελφοι!

Θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν “του Θεού τα γράμματα”!

Να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους!


Οχι να παρακολουθούν ένα άχρουν, άοσμο και άγευστο θρησκειολογικό και πολυπολιτιστικό μάθημα όπως επιζητούν οι εκπρόσωποι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και οι διασπαστές του θεολογικού κόσμου που οργανώθηκαν στη σημαία ευκαιρίας του “Καιρού”!

No comments:

Post a Comment