Thursday, March 4, 2010

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ






ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============



Συγκλονιστικός ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έκανε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, εν μέση Εκκλησία, αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και καιρό όλοι οι επίσκοποι μας: Στο “Συνοδικό της Ορθοδοξίας”, απήγγειλε το υπό των Πατέρων της Εκκλησίας υποβληθέν ανάθεμα κατά των Παπικών, Προτεσταντών και των συνοδοιπόρων τους Οικουμενιστών: “Τοις οικουμενισταίς και πάσι τοις αιρετικοίς ΑΝΑΘΕΜΑ!” ήταν τα λόγια που βγήκαν από τα χείλη του ομολογητή ιεράρχη και ακούστηκαν σε όλο τον κόσμο μέσω του ραδιοσταθμού της "Πειραϊκής Εκκλησίας.” Να προσθέσουμε πάντως ότι ο Σεβασμιότατος Πειραιώς θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά την επόμενη φορά που θα απαγγείλει το ανάθεμα εναντίον των Οικουμενιστών και των άλλων αιρετικών, αν προσθέσει και των Νεοβαρλααμιτών και των άλλων νεωτεριστών, για να είναι πιο ολοκληρωμένη η καταδίκη.


ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ

_________


Δυστυχώς τις σαφέστατες θέσεις και την ορθόδοξη στάση του Σεβασμιότατου Πειραιώς άρχισαν να προπηλακίζουν με κακεντρεχή σχόλια οι σχισματικοί Παλαιοημερολογίτες, οι οποίοι έχουν βάλει μόνιμο στόχο τον Αγιοι Πειραιώς εξαιτίας του ακμαίου εκκλησιαστικού φρονήματος που τον διακρίνει και οι οποίοι, ως συνήθως, υπό την κουκούλα της ανωνυμίας, βρήκαν την ευκαιρία να αρχίσουν το συνηθισμένο τροπάριο ότι πρέπει να γίνουμε σχισματικοί και να προβούμε σε άκαιρες, μη κατά Θεόν, και μη “συντεταγμένες” “αποτειχίσεις”.


ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ

__________________


Αντί να πάρουν ένα τηλέφωνο για να συγχαρούν τον Αγιο Πειραιώς για την ορθόδοξη στάση του και να τον επαινέσουν επειδή αγωνίζεται με τόση ευψυχία εναντίον των Οικουμενιστών ή να γράψουν ένα άρθρο ή μια επιστολή ή ένα σχόλιο υπέρ του Αγίου Πειραιώς που προέβη σε μια καθόλα επαινετή πράξη και να τον εγκωμιάσουν για το ομολογιακό του ήθος, η μόνη τους έγνοια είναι να βγάλουν τον κόσμο έξω από την Εκκλησία και να τον οδηγήσουν διά της ακαίρου και μη “συντεταγμένης” “αποτείχισης” στα χέρια του Σατανά.



ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ

______________


Οι σχισματικοί, και όσοι τυχόν ερωτοτροπούν με το σχίσμα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε επισκόπους και κορυφαίους θεολόγους κληρικούς λαικούς και μοναχούς που μας καθοδηγούν. Δεν θα γίνουμε σκορποχώρι για να πανηγυρίζει ο διάβολος. Ούτε περίγελο των Οικουμενιστών. Και το πιο σπουδαίο: Ας αφήσουν κατά μέρος τις αμπελοθεολογίες και ας επιστρέψουν στην Εκκλησία εκτός των κόλπων της Οποίας ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία. Πεμπτοφαλαγγίτες των Οικουμενιστών και των σχισματικών δεν χρειαζόμαστε. Σιγά μη δεν ακολουθήσουμε τις υποδείξεις των διασπαστών και όχι τις σοφές νουθεσίες των επισκόπων και των κορυφαίων θεολόγων κληρικών που μας καθοδηγούν.



Η ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ “ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ”

_______________________


Συγκρίνετε τα κακεντρεχή σχόλια που γράφτηκαν επειδή ο Αγιος Πειραιώς ενέταξε τους Οικουμενιστές στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας με τον ενθουσιασμό που έγραψαν ο Οδυσσέας και η ιστοσελίδα "Αυγουστίνος Καντιώτης" για το θέμα και θα καταλάβετε τη ζημιά που κάνουν οι ελάχιστοι διασπαστές του αντιοικουμενιστικού αγώνα.


Ο Οδυσσέας ήταν ο πρώτος, προς τιμήν του, που έγραψε για το θέμα και χαρακτήρισε μάλιστα το Σεβαμιότατο Πειραιώς “επίσκοπο λιοντάρι” που τόλμησε να κάνει αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει όλοι οι επίσκοποι από καιρού.


Οσο για την ιστοσελίδα “Αυγουστίνος Καντιώτης” έγραψε πραγματικούς ύμνους για να επαινέσει το γεγονός. Συγκρίνετε, λοιπόν, το ήθος των αγωνιστών της πίστεως με το ήθος των ελάχιστων διασπαστών. Αλλά μήπως συγκρίνετε το άχυρο προς το σιτάρι;


No comments:

Post a Comment