Friday, March 5, 2010

ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!



ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========================

Τις τελευταίες μέρες εξαιτίας των ατυχέστατων χειρισμών του Φαναρίου αναφορικά με τη Μητρόπολη Αττικής ξεσηκώθηκε από παντού μια γενική κατακραυγή και δικαιολογημένη αποδοκιμασία εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ "ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙΝ" Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
___________________

Ολως παραδόξως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρόλον ότι συνταυτουργός και συνωμότης του Παναγιότατου σύμμαχος και εφαλτήριο των σχεδίων του γλύτωσε την μήνι των ΜΜΕ και των άλλων παραγόντων. Ορισμένοι δε αφελείς τον ηρωοποίησαν ως θύμα της υπόθεσης λόγω της ευγένειας και του σεβασμού του προς το Πατριαρχείο. Ούτε λόγος δηλαδή ότι είναι αρχισυνωμότης με τον κ. Βαρθολομαίο.

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ;
___________

Ορισμένοι άλλοι πάλιν πήγαν ακόμη μακρύτερα με πρώτους και καλύτερους, για τους πασίγνωστους λόγους, τους Αιμίλιο Πολυγένη της “Ρομφαίας” και Μητροπολίτη Καλάβρύτων κ. Αμβρόσιο, οι οποίοι άρχισαν να μας κανοναρχούν σε όλους τους ήχους το τροπάριο “Μας λείπει ο Χριστόδουλος”.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ;
______________________________

Ο Χριστόδουλος λείπει στους Κουμαριανούς, στους φουσκωτούς που τον περιέβαλλαν, στους μεγιστάνες του πλούτου που τον καλούσαν στις θαλαμηγούς του, στους δημοσιογράφους που άμειβε αδρά από μυστικά κονδύλια, στους επικοινωνιολόγους που τα μάτσωναν ακόμη πιο χοντρά, στους παραδικαστικούς και το άλλο συνάφι που τον περιέβαλλε, στους συνοδίτες του στο “Four Seasons” και στα άλλα “πανδοχεία” των πέντε αστέρων. Στους πρωτοσύγκελους του και στους διακόνους του και τους παντός είδους ευργετηθέντες από αυτόν. Στους σκανδαλοποιούς κληρικούς που κάλυπτε με κάθε τρόπο.

Μόνον στους κάθε λογής “Χριστοδουλάνθρωπους” (κατά το “Κοσκωτάνθρωπους”) λείπει ο Χριστόδουλος.

Και σε ορισμένους αφελείς ή απληροφόρητους!

Σε κανένα άλλο δεν λείπει!

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
______________________________

Ετσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων έχει ξεθωριάσει: Αφησε ανοιχτή και επιδείνωσε την πληγή της μη αποκατάστασης του Κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου. Μας έφερε τον Πάπα στην Αθήνα. Πήγε, παρά την αντίδραση της Ιεραρχίας, στη Ρώμη. Επέτρεψε διοργάνωση συνεδρίου του ΠΣΕ στην Ελλάδα. Συμπροσευχήθηκε στο διαθρησκειακό καρνάβαλο της Καμπέρας και συμπροσευχόταν ευκαίρως - ακαίρως με τους κάθε λογής αλλόθρησκους και αιρετικούς. Υπέκλεψε την ψήφο των συνοδικών και χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως προσωπικό δεδομένο. Πλαστογράφησε τα ψηφοδέλτια των αρχιερέων για να πετύχει τη μετάθεση του Μπεζενίτη στην Αττική.

Τον περιέβαλλαν άνθρωποι που δεν εμπνέουν. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Τα φυντάνια της Χρυσοπηγής και τα πνευματικά των τέκνα, ο Θωμάς Συνοδινός, ο Κατερίνας, οι Βολιώτες, ο Βαβύλης, ο Γιοσάκης, ο Κουμαριανός, ο Μπεζενίτης (ο τέταρτος της τρόικας, όπως τον έλεγαν χαρακτηριστικά), τα σκάνδαλα του οποίου προσπάθησε παντοιοτρόπως να καλύψει. Χειροτόνησε επισκόπους του κλέους του Μεσσηνίας, του Κουμαριανού, του Σύρου, του Δημητριάδος.

Ανοιξε τους ασκούς του Αιόλου της “λειτουργικής αναγέννησης” που έδωσε διέξοδο στη Νεοβαρλααμική πλημμυρίδα που κοντεύει να μας πνίξει με τις καθημερινές αναθυμιάσεις της.

Μιλούσε με περιφρόνηση για τους παραδοσιακούς πιστούς τους οποίους χαρακτήριζε “Ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας. Κατεδίωξε τον “Ορθόδοξο Τύπο” για την κριτική που του ασκούσε. Εθεσε σε αργία τον π. Θεόδωρο Ζήση επειδή είπε το αυτονόητο ότι οι ογδόντα επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μας λείπει ο Χριστόδουλος;

Σε μένα πάντως δεν λείπει καθόλου!

Μα καθόλου! Σας διαβεβαιώ.

No comments:

Post a Comment