Friday, March 19, 2010

"ΣΙΚΕ" ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΜΠΕΖΕΝΙΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ






"ΣΙΚΕ" ΑΓΩΝΑΣ

ΣΤΟ ΜΠΕΖΕΝΙΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι οι Παναγιότατος και Μακαριότατος μας δούλευαν κανονικότατα όταν διέδωσαν ότι τάχατες τσακώθηκαν για το έκκλητο και την αυτοκεφαλία ενώ “ο καυγάς”, κατά τη λαική έκφραση, “ήταν για το πάπλωμα” (τον Μπεζενίτη ήθελα να πω). Ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο ότι η συνέχεια των προσεχών μηνών θα δείξει ότι όλα αυτά είναι κακόγουστη σκηνοθεσία που απευθύνεται σε αφελείς για να μπορέσουν οι δύο Προκαθήμενοι, εν αγαστή πάντοτε συμπνοία (για να ακριβολογούμε συνωμοσία), να αποκαταστήσουν τον Μπεζενίτη. Εγραψα ακόμη ότι όσοι ασχολούνται με το έκκλητο και την αυτοκεφαλία και άλλα συναφή θέματα, σε αυτή τη χρονική στιγμή, ανεπιγνώστως γίνονται κομπάρσοι των σκηνοθετών της φαρσοκωμωδίας, που έχει ως ψευδεπίγραφο τίτλο “Βυζαντινό Σκάκι δύο Προκαθημένων” και αληθινό περιεχόμενο "Σημαδεμένη τράπουλα των δύο Προκαθημένων".

“ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΝΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ”
________________

Ηρθε ο καιρός να αντιληφθούμε ότι μπορεί θεωρητικά να ενεργούμε σωστά π.χ. να αρθρογραφούμε για την ορθότητα ή μη του έκκλητου ή να συζητούμε για τα όρια της αυτοκεφαλίας. Οταν, όμως, συζητούμε αυτά τα θέματα άκαιρα και άκριτα την ώρα που γύρω μας γίνεται χαλασμός παίζουμε το παιγνίδι του διαβόλου και παράλληλα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάνομε βαθυστόχαστες θεολογικές αναλύσεις, ενώ ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος ανενόχλητοι έχουν βαλει μπρος φουλ τις μηχανές για να αποκαταστήσουν τον Μπεζενίτη!!!

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΜΟΥ
__________________

Δύο γεγονότα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες που πρέπει να μας βάλουν όλους σε μαύρες σκέψεις. Δυστυχώς το παιγνίδι της σημαδεμένης τράπουλας των δύο Προκαθημένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Το καράβι της κοροιδίας μπάζει ήδη από παντού νερά.
Η επιβεβαίωση των φόβων και των εκτιμήσεων μου ήλθε πολύ νωρίτερα από ότι είχα προβλέψει.
Η μία τρύπα στο καράβι της κοροιδίας είναι η συνέντευξη του εκ των δελφίνων της ιερωνυμικής πτέρυγας Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου ο οποίος μίλησε για την ανάγκη επίδειξης επιείκειας για τη λύση του εκκλησιαστικού!!! (Τη συνέντευξη αυτή θα αναλύσουμε, συν Θεώ, σύντομα). Και η δεύτερη προέρχεται από το σημερινό άρθρο της ιστοσελίδας “Αποτείχιση” που αναφέρει τα ακόλουθα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ “ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ”
___________________

“O Μητροπολίτης Καλαμάτας Χρυσόστομος Σαββάτος συνεχίζει ..."απτόητος" τις διώξεις των μοναζουσών της μονής Καλογραιών Καλαμάτας.
Κατάφερε και έστειλε ανακριτή από την Αθήνα τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο.
Και λέγεται, ότι επέδειξε έγγραφο της Ιεράς Συνόδου.
Ποιος έδωσε την εντολή και ποιός το υπογράφει;
Απεσταλμένος του Αθηνών είναι ή της αγρίως παρανομούσης "Ιεράς και Σεπτής" συνόδου;
Πρίν γίνουν ανακρίσεις από τον οικείο μητροπολίτη, πώς στέλνει ανακριτή η σύνοδος;
Δεν απαγορεύεται αυτό από τον νόμο;
Από τον 590 καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας;
Γιατί παραβαίνουν τον καταστατικό χάρτη αυτοί που τον συνέταξαν και τον ενέκριναν;
Είπε παληά ο Αθηνών κ. Ιερώνυμος ότι "δικαιοσύνη στην Εκκλησία δεν υπάρχει".
Και έρχεται σήμερα ο ίδιος και αυτό το επαναεπιβεβαιώνει.
Μπράβο σας κύριε Ιερώνυμε Λιάπη.
Στην Καλαμάτα εισαγγελέας δεν υπάρχει;
Ρωτάμε, δεν υπάρχει για να πιάση από το αυτί τον αγρίως παρανομούντα κ. Σαββάτο που μοιάζει και συμπεριφέρεται σαν Αβδούλ Χαμίτ;
Τι κάνουν οι Καλαματιανοί;
Γιατί δεν ξεσηκώνονται εναντίον των αυθαιρεσιών και των παρανομιών του Σαββάτου;
Πώς τον ανέχονται να φέρεται έτσι και να ταλαιπωρεί τις αθώες, σεμνές και ενάρετες μοναχές;
Οι μοναχές έκαναν ένστασι (που από φίλο μας περιήλθε στα χέρια μας και πιό πάνω δημοσιεύουμε) αλλά το εξ Αθηνών απεσταλμένο "φρούτο" την απέρριψε.
Ξέρουν αυτοί, ποιόν θα στείλουν γιά ανακριτή.
Ομοιό τους.
Και ο κ. Σαββάτος, συνεχίζει το άνομο και παράνομο και αυθαίρετο ...έργο του.”

ΣΦΗΝΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΒΒΑΤΟΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ
____________________________

Κατά τα άλλα, Πατέρες και αδελφοί, οι σχέσεις των δύο Προκαθημένων έχουν διαταραχθεί εξαιτίας της σφήνας που έβαλε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος!!! Αν αλήθευε ότι ο Μεσσηνίας κάρφωσε πισώπλατα τον Ιερώνυμο με επιστολή που έστειλε στο Φανάρι εν αγνοία του κ. Ιερωνύμου και ότι έτσι έγινε η αιτία να ψυχρανθούν οι κατά τα άλλα άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο Προκαθημένων, γιατί ο Μακαριότατος για χάρη ενός άσπονδου φίλου και ενός άφιλου Μητροπολίτη, που τον καρφώνει, υποτίθεται, πισώπλατα, είναι πρόθυμος να παρανομήσει και να καταστρατηγήσει τους νόμους της Εκκλησίας και της Πολιτείας;

Ο ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΕ ΑΓΩΝΑ
__________________________

Απλούστατα. Ολα αυτά τα χατήρια γίνονται στον κ. Σαββάτο επειδή είναι εκ των πρωταγωνιστών της φαρσοκωμωδίας “Σημαδεμένη τράπουλα των δύο Προκαθημένων” με υπότιτλο “Σικέ" αγώνας στο Μπεζενίτιο στάδιο της αισχύνης”.

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
____________________

Προσοχή, λοιπόν! Πατέρες και αδελφοί: Ολη μας η προσοχή ας είναι στραμμένη στη βρωμοδουλειά που έβαλαν μπροστά οι πρωταγωνιστές της φαρσοκωμωδίας. Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να τους χαλάσουμε τα σχέδια που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Οι αντιδράσεις μπορεί και πρέπει να τελεσφορήσουν. Οπως τελεσφόρησαν με τον Κουμαριανό.
Τις αναλύσεις για το έκκλητο, την αυτοκεφαλία, του πόσο μας λείπει ο Χριστόδουλος (που ΔΕΝ μας λείπει) και πόσο μας λείπει ο Σεραφείμ (που ΔΕΝ μας λείπει) ας τις αφήσουμε για αργότερα. Οταν θα είναι καιρός! Επειδή “καιρός παντί πράγματι”.

No comments:

Post a Comment