Monday, March 8, 2010

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ - ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ




Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ -


ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ -


ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ


ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ


Του Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Ζήση

=======================================


Ενώ ο Σταυρός είναι η σημαία μας στο Βυζάντιο, δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει μία απαράδεκτη προσπάθεια βλασφημίας του αγίου Σταυρού, απορρίψεως του Τιμίου Σταυρού. Όχι μόνο δεν σέβονται πλέον και πολλοί Έλληνες τον Τίμιο Σταυρό, αλλά μερικοί μεθοδεύουν να διώξουν το Σταυρό από τις αίθουσες των δικαστηρίων, από τις αίθουσες των σχολείων, να διώξουν το Σταυρό από τα εθνόσημα της αστυνομίας.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όπως πάμε θα καταντήσουμε ένα έθνος ασεβές. Μέχρι τώρα ο Θεός μας προστάτευε γιατί δεν ντρεπόμασταν να ομολογούμε ότι είμαστε Χριστιανοί. Παρακολουθείτε τον τελευταίο καιρό πόση συζήτηση γίνεται για τα θρησκευτικά σύμβολα.


ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

___________________


Και έχουν ξεσηκωθεί οι εκκλησιομάχοι όλοι, στους οποίους εκκλησιομάχους όμως εμείς δίνουμε δύναμη, μερικές φορές τους ανεβάζουμε και στην εξουσία με την ψήφο μας, όλοι λοιπόν αυτοί οι εκκλησιομάχοι τώρα μεθοδεύουν, προγραμματίζουν με υπουργικές αποφάσεις, με σχολικές αποφάσεις, με εκπαιδευτικές αποφάσεις να φύγουν τα θρησκευτικά σύμβολα, ακόμη και ο Τίμιος Σταυρός. Και ποια σχέση έχουν όλα αυτά με το Γένος μας των Ρωμηών, των Ορθοδόξων;

Δεν έχουμε τώρα βαρβάρους εξωτερικούς εχθρούς, έχουμε βαρβάρους εσωτερικούς εχθρούς.

Και αυτοί που αντιπαλεύουν το Σταυρό, αντιπαλεύουν το Χριστό και την Ορθοδοξία, δυστυχώς, δεν είναι μόνο από τους πολιτικούς. Δυστυχώς ευρίσκονται πολέμιοι του Σταυρού ακόμη και μέσα στο χώρο του Κλήρου. Εγώ έχω μάθει να λέω στη ζωή μου την αλήθεια. Με όλες τις συνέπειες, τις οποίες μερικές φορές τις έχω υποστεί.


ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΙΕΡΟΝ ΚΟΡΑΝΙΟΝ

______________________________


Στεναχωρηθήκαμε όλοι μας αυτόν τον καιρό διότι παραδείγματος χάριν πληροφορηθήκαμε ότι βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αμερική και αντί εκεί που βρέθηκε να προβάλλει το Ευαγγέλιο, να κηρύξει το Ευαγγέλιο, να κηρύξει το Σταυρό, να δώσει δώρο το Σταυρό, να δώσει δώρο ένα Ευαγγέλιο, εκεί που ευρίσκετο, ξέρετε τι δώρο έδωσε ο Πατριάρχης μας –και αυτό αποτελεί βλασφημία προς το Σταυρό και το Ευαγγέλιο – έδωσε δώρο ένα Κοράνιο! Σου προσφέρω λέει κάπου το άγιο Κοράνιο. Και το παράδειγμα αυτό το μιμήθηκε αυτές τις μέρες και άλλος Πατριάρχης. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευρεθείς στο Σουδάν στο μουσουλμάνο Πρόεδρο του Σουδάν έδωσε και αυτός ως δώρο, μιμούμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ένα Κοράνιο, ένα άλλο «άγιο» Κοράνιο!

Που λοιπόν αγαπητοί μου να στηριχτούμε; αν οι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί μας ηγέτες δεν είναι άξιοι να έχουν την ευλογία και τη δύναμη να είναι ο Σταυρός όπλον ακαταμάχητον, να τους βοηθάει ο Τίμιος Σταυρός; Που να στηρίξουμε τις προσευχές μας; Οι προσευχές μας στηρίζονται μόνον σε μερικούς αγίους ανθρώπους, σε μερικούς τολμηρούς ανθρώπους οι οποίοι τολμούν και τα προβάλλουν αυτά με οποιεσδήποτε συνέπειες.


ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ Π. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

________________________


Θαύμασα το θάρρος ενός αγωνιστού κληρικού από την Πάτρα. Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πετρόπουλος, Προϊστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Παύλου Πατρών έστειλε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη το εξής ομολογητικό, θαρραλέο, ανδρείο γράμμα και του λέει: «Πατέρα μας σωθείη,

Ἂν καὶ μικρός, ἀμαθὴς καὶ ἐλάχιστος, Σᾶς ἀποστέλλω ἀπὸ τὴν Πόλιν τοῦ Πρωτοκλήτου μερικὰ ἀντίτυπα Καινῆς Διαθήκης, διὰ νὰ τὰ προσφέρετε, ὅπου ἀνάγκη ἐστιν ἀντὶ τοῦ κορανίου!» Αυτός είναι ομολογητής του Σταυρού, αυτός έχει την χάριν του Σταυρού.


(Απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα)

No comments:

Post a Comment