Thursday, March 25, 2010

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ











Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======================

Σύμφωνα με το πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία” ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι “όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της Εκκλησίας, όλοι συμπαθούμε την Εκκλησία και αναγνωρίζουμε το φιλανθρωπικό της έργο. Δεν είναι, όμως, δυνατόν σε μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχει ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο. Εξάλλου αυτό είναι και αντίθετο και με το Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα», συνέχισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ
______________

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος επεσήμανε πως και οι ιεράρχες ως άνθρωποι που είναι κρίνονται όχι μόνο από το Θεό αλλά και από τους ανθρώπους, ενώ σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εκλογή των Ιεραρχών.

Είπε συγκεκριμένα: "Εκλέγονται από τους ομοίους τους και δεν υφίστανται καμία παρέμβαση των πιστών στη διαδικασία αυτή, ούτε και καθ' όλη τη διάρκεια της ισόβιας παραμονής τους στο αξίωμα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
____________________

Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας και των μητροπόλεων».

Τέλος, τόνισε ότι «καλό είναι λοιπόν να υπάρχει ένας έλεγχος ανάλογος με αυτόν που υπάρχει για όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις. Έτσι, η εκκλησία θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της και θα βοηθήσει ώστε να περιοριστούν ορισμένα περιστατικά πολυτελούς διαβίωσης ιεραρχών που ορισμένες φορές ενοχλούν τους πιστούς».

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
________________

Τέτοιο εξευτελισμό δεν θα μπορούσα ούτε να τον φανταστώ. Ενας από τους πιο ειδεχθείς Πασόκους, ο κ. Πάγκαλος, μας προέκυψε τελικά κορυφαίος ορθόδοξος θεολόγος. Οχι μόνον άνοιξε το στοματάκι του - το γνωστό για την ευπρέπεια, την ταπείνωση, τη Γαλατική ευγένεια και το υψηλό ήθος - αλλά και μας ανέλυσε δίκην Αυτοκράτορα Ιουστινιανού τι δέον γενέσθαι στα της Εκκλησίας και μέσα στα πλαίσια (ποιος αμφιβάλλει;) των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας.

Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΒΡΙΘΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ
_____________________

Μάλιστα στις δηλώσεις του δεν περιορίστηκε να αναφερθεί στη στραγγαλιστική φορολόγηση της Εκκλησίας που απεφάσισαν να προβούν οι κυβερνώντες με στόχο να πλήξουν καίρια το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Προχώρησε πάρα πέρα. Ανέλυσε, με απαράμιλλη θεολογική εμβρίθεια και άλλα θέματα που έχουν σχέση με την ισοβιότητα των επισκόπων αλλά και τον τρόπο εκλογής τους.

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΩΜΕΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΑΝ
_______________________

Πεντηκοστή, λοιπόν, πατέρες και αδελφοί, όποτε ανοίξει το στοματάκι του ο Πάγκαλος. Βέβαια αυτή η Πεντηκοστή δεν έγινε στο υπερώο της Ιερουσαλήμ αλλά αυτό που μετρά είναι η συνέπεια και το εκκλησιαστικό ήθος του κ. Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως.

ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
_________________

Ο κ. Πάγκαλος είναι γνήσιος εκπρόσωπος της αληθινής φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ. Ο Πάγκαλος, ο Γιαννόπουλος και ο Κουτσόγιωργας!!! Εχουν έτσι - πώς να το πει κανείς; - ένα γνήσια πασοκικό τρόπο να εκφράζονται και να αναδεικνύουν, σε όλο του το μεγαλείο, το ήθος και την πολιτεία του κυβερνώντος κόμματος που ευεργέτησε παντοιοτρόπως την πατρίδα μας σε όλους τους τομείς.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
_____________

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σύγχρονο κόμμα του οποίου οι ηγέτες εκλέγονται με δημοκρατικό τρόπο. Γι’ αυτό δεν παρατηρούνται σ’ αυτό φαινόμενα νεποτισμού. Ούτε μια φορά, ρε αδελφέ! Επί παραδείγματι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν είχε πατέρα ή παππού πρωθυπουργό. Οσο για τα οικονομικά του κόμματος βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, παρόλον ότι το φιλανθρωπικό σωματείο “Ζήμενς” προσέφερε, σε μια μόνο περίπτωση ένα εκατομμύριο ευρώ στα “άδηλα ταμεία του”, που φυσικά ελέγχονται πάντοτε με λογιστική αξιοπιστία. Οχι όπως τα ταμεία της Εκκλησίας που δεν ελέγχονται!

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
_________________

Οσο δε για την εκλογή των αξιωματούχων στο ΠΑΣΟΚ επιλέγονται οι άριστοι. Το “παιντί” λ.χ. (ποιος αμφιβάλλει;) είναι ο διαπρεπέστερος Ελληνας πολιτικός από την εποχή του Περικλέους. Προσωπικότητα με βάρος, καταπληκτική μόρφωση, γνήσια εθνικούς προσανατολισμούς και άριστος στην επιλογή συνεργατών. Πέραν του κ. Αντιπροέδρου σε πολλά ανώτατα αξιώματα διόρισε δοκιμασμένα στελέχη με επιστημονικό κύρος πανεθνικής - και γιατί όχι; - παγκόσμιας εμβελείας. Η κα Δραγώνα λ.χ. Γενική Γραμματεύς του "υπουργείου διά βίου μάθησης" είναι ίσως η άριστη επιλογή του πρωθυπουργού μας.

ΣΤΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
_____________________

Στην οικονομία τα κατάφεραν περίφημα. Στην επιλογή κατάλληλων προσώπων για τα υπουργικά και άλλα ανώτατα αξιώματα τα κατάφεραν εξαιρετικά. Στην εξωτερική πολιτική μας τρέμει ο ντουνιάς. Με όλες αυτές τις επιτυχίες ήταν φυσικό ότι θα βλέπαμε σε κάποια στιγμή τα καμάρια που κυβερνούν σήμερα την πατρίδα μας να το ρίχνουν και στη θεολογία και να μας λένε αν πρέπει να είναι ισόβιοι οι ιεράρχες ή αν πρέπει να εκλέγονται από το λαό.

Αλλά γιατί να μη μας παριστάνουν τους θεολόγους σε τελευταία ανάλυση;

Αφού υπήρξαν τόσα χαιβάνια που τους ψήφισαν και τους ανέβασαν στο σβέρκο μας για να πιουν σαν βδέλλες και την τελευταία ικμάδα του έθνους μας;

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
____________

Και μη νομίσετε ότι το κακό θριαμβεύει μόνον στη Μητροπολιτική Ελλάδα. Αν ρίξετε μια ματιά τι συμβαίνει στην Κύπρο θα φρίξετε με τα κατορθώματα των Νεοκυπρίων που προσπαθούν με χέρια και με νύχια να αλλοτριώσουν τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της.

Και όχι μόνον τα έκαναν μούσκεμα στον τομέα της παιδείας αλλά επιδιώκουν να συγκροτήσουν συνεταιρικό κράτος με τους εισβολείς όπου οι Τούρκοι θα διαφεντεύουν ανενόχλητοι το Βορρά και θα ελέγχουν τα πάντα στο Νότο. Οι άθεοι κυβερνώντες της μεγαλόνησου έχουν ευγενείς στόχους. Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να μετατρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε προτεκτοράτο της Αγκυρας με μια συμφωνία που θα προκύψει με το νέο υπό εκκόλαψη σχέδιο Ανάν.

Ο Θεός ας σώζει το ευλογημένο μας Γένος!

No comments:

Post a Comment