Monday, March 22, 2010

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ
























ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ



Του Στυλιανού Λαγουρού


============================



“Mου τηλέφωνησε να του πω τί σχέση έχουν οι «κουκουλοφόροι» με τους «δεσποτάδες» και ομολογώ ότι δεν είχα τι να απαντήσω. Και μου απαντά ο ίδιος.


Οι “κουκουλοφόροι» με τη μανία τους σπάνε τζάμια, βιτρίνες, καταστήματα, καίνε αυτοκίνητα. Οι «δεσποτάδες» με την αλαζονεία τους και τα σκάνδαλά τους, ραγίζουν και συντρίβουν τις ψυχές των ανθρώπων πιστών.


ΟΙ «κουκουλοφόροι» θρυμματίζουν νεκρά αντικείμενα, κατασκευές ανθρώπινες. Οι «δεσποτάδες» θρυμματίζουν τις ζωντανές ψυχές πλασμένες από τα χέρια του Δημιουργού.


Οι «κουκουλουφόροι» θρυμματίζουν το ευτελές και χοϊκό εδώ. Οι «δεσποτάδες» θρυμματίζουν, με τα «κουσούρια« τους, το αιώνιο και διαχρονικό.


Απόδειξη τρανή ή ανάλγητη αμετανοησία και το εωσφορικό θράσος του τέως έγκλειστου στις φυλακές κ. Μπεζενίτη και των συνοδοιπόρων του πού τον αθώωσαν (!!), και όλων εκείνων πού σιωπούν για το κακούργημα σκανδαλισμού.


Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο είδος «κουκουλοφόρων». Όλοι εκείνοι πού «κουκουλωμένοι» ως κού-κούξ-κλάν με βαρύγδουπους τίτλους ποζάρουν με θρασύτητα πολλών καρδιναλίων στα γραπτά τους σε διάφορα περιοδικά, για να "εκσυγχρονίσουν" την Εκκλησία.


Αυτό είναι, λοιπόν, το πρόβλημα της Εκκλησίας; Δεν βλέπουν οι δυστυχείς «ντοκτοράδες» ότι η Εκκλησία βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και μεγαλύτερη παρακμή κυρίως από ενδογενή και άλυτα προβλήματα που τα προκαλούν οι «κουκουλωμένοι» μιτροφόροι;


Πηγή: “Ευγένιος Βούλγαρης”,

“Χριστιανική βιβλιογραφία”.


No comments:

Post a Comment