Sunday, September 2, 2018

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Εθνικός Κήρυξ”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Θεόδωρου Καλμούκου:

“Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτρέπεται του λοιπού ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εάν τους εγκαταλείπει η πρεσβυτέρα τους.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα ισχύει για όσους εγκαταλείπουν τις πρεσβυτέρες τους και επιθυμούν να νυμφευθούν κάποια άλλη γυναίκα.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά και θα αποστέλλεται από τον οικείο ποιμενάρχη και θα κρίνεται από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης το μυστήριο του γάμου για τον δεύτερο γάμο των ιερέων θα είναι διαφορετικό, μία απλή προσευχή και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επίσημο Γράμμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με λεπτομέρειες και κατευθύνσεις.

Τονίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» έχει αρθρογραφήσει κατά διαστήματα υπέρ του δεύτερου γάμου των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εγκατάλειψης τους από τις πρεσβυτέρες τους.”

Η από 1ης Σεπτεμβρίου σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι η ακόλουθη:

Βρυούλων κ. Παντελεήμων 
Ἰταλίας καί Μελίτης κ. Γεννάδιος 
Γερμανίας κ. Αὐγουστῖνος 
Τρανουπόλεως κ. Γερμανός 
Νέας Ἰερσέης κ. Εὐάγγελος 
Ρόδου κ. Κύριλλος 
Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. Εὐγένιος 
Κορέας κ. Ἀμβρόσιος 
Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντῖνος 
Αὐστρίας κ. Ἀρσένιος 
Σύμης κ. Χρυσόστομος 
Σικάγου κ. Ναθαναήλ 

Περιττεύουν τα σχόλια. 

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι υπεράνω κάθε περιγραφής. 

Απλά ο Παναγιώτατος δεν τρέφει κανένα απολύτως σεβασμό προς το Ευαγγέλιο και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, εκτός από αυτούς που κατοχυρώνουν το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και αυτό παρερμηνευμένο ως sine paribus (τουτέστιν το κατανοεί ως κυριαρχικό πρωτείο Βατικάνειων προδιαγραφών).

Ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια παράδοση, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θεσπίζει τον αντιευαγγελικό και αντικανονικό δεύτερο γάμο των κληρικών.

Οι πιστοί διερωτούνται: Πού οδηγεί επιτέλους την Ορθόδοξη Εκκλησία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συνεργοί του στους οικουμενιστικούς, νεωτεριστικούς, αντιευαγγελικούς και αντικανονικούς ακροβατισμούς;

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου να θεσπίζει αλλότρια των όσων οι Ιεροί Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων διακελεύουν, αλλά και όσων αυτόλεκτες Ευαγγελικές εντολές υπαγορεύουν;

Παραθέσαμε τα ονόματα των Συνοδικών της από 1ης Σεπτεμβρίου νέας περιόδου, για να γνωρίζουν οι πιστοί ποιοι είναι συνυπεύθυνοι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την θεσμοθέτηση της επαίσχυντης αυτής ανομίας. 

Ουδείς εκπλήττεται, βεβαίως, επειδή οι Σεβ. Γερμανίας και Ιταλίας λ.χ. υποστήριξαν την παρανομία, αλλά είναι άκρως απογοητευτικό ότι οι Σεβ. Κορέας Αμβρόσιος και Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος συνυπέγραψαν την αντικανονική και αντιευαγγελική αυτή απόφαση.

6 comments:

  1. Οπότε, οι κανόνες των οικουμενικών συνόδων (και συγκεκριμένα ο 6ος της 6ης) πάνε περίπατο ! Αφού ο πολύς κκ. Βαρθολομαίος, ως οικουμενικός Πατριάρχης έχει την εξουσία να νομοθετεί καταργώντας τα προηγούμενα, άρα ζήτω ο Πάπας της Ανατολής

    ReplyDelete
  2. Πώς είναι δυνατόν ! Μέ ποιό δικαίωμα μία σύνοδος του πατρισρχείου αποτελούμενη από 10 ανθρώπους αποφασίζει για την εκκλησία ! Είναι αισχρή και ανείπωτη η ανταρσία ! Γιατί δεν συζητήθηκε τό θέμα έστω στην λεγόμενη πανορθόδοξη τόυ '16 τουλάχιστον για τα προσχήματα ! Θέματα ορθοδόξου ζωής της εκκλησίας που ρυθμίστηκαν από οικουμενικές Συμόδους μόνο Οικομενικές Σύνοδοι έχουν το δικαίωμα νά τροποποιούν . Είναι αδύνατον τό θέμα νά περάσει χωρίς νά δημιουργήσει μετασεισμικές δονήσεις που κατεδαφίζουν την ήδη κλονισμένη ενότητα της εκκλησίας . Είναι ολοφάνεφη η αντικανομικότητα του ατοπήματος τέτοιου μεγέθους . Η παραβίαση των Ιερών Κανόνων και η περιφρόνηση της ιεράς Παραδόσεως εγκληματική ! Η περιθωριοποίηση του σώματος της εκκλησίας ανεπίτρεπτη .

    Δεν θά περάσει ! Ποιός λογάριασε την συνείδηση της εκκλησίας ! Δέν είναι τόσο βλάκες για νά πιστεύουν κάτι τέτοιο . Μήπως κάτι άλλο αισχρό και πονηρό συμβαίνει ; Περνούν από το μυαλό μου κομπογιαννίτικες μέθοδοι σαν αυτές των πολιτικάντηδων , των εν μιά νυκτί νόμων για νά βολέψουν τους ημετέρους . Δεν πιστεύω νά έφτασε μέχρι εκεί η χάρη του Βολιώτη παπα Χάρλευ , που ασφαλώς δεν είναι ο μόνος . Νομίζω όταν τό θέμα ήταν στην επικαιρότητα , οτι είχε αφήσει ένα τόνο απειλής πρός τον μητροπολίτη Δημητριάδος , καθ' ότι εργαζόταν στην μητρόπολη και πιθανόν νά γνώριζε πολλά ! Η χάρη του παπα Χάρλευ μπορεί νά μήν έφτασε μέχρι εκεί , όμως η χάρη του Δημητριάδος έφτασε και παραέφτασε . Οι κομπογιαννίτες ! Σου λέει θά τακτοποιηθούν οι περιπτώσεις που εκκρεμούν και άν δεν μπορεί τό θέμα νά έχει μία μονιμότητα τό αποσύρουμε . Ο σκοπός τους θά έχει επιτευχθεί . Ιγνάτιε Δημητριάδος είσαι κατάπτυστος ! Ντροπή σου . Οι ανομίες σου είναι τόσο πολλές που σε σέρνει από την μύτη ο παπα Χάρλευ .Τότε είχα πεί οτι τα δαχτυλίδια της Πόπης θα τά πλήρωνε ο παπα Χάρλευ . Όμως τελικά τά πλήρωσες εσύ και ήταν και πολύ ακριβά . Σήκω και ξεκουμπίσου και φύγε , γιατί μόνο κακά επεσώρευσες στην εκκλησία . Κατασπάραξες την εκκλησιαστική περιουσία και έγινες υποχείριο των υπαλλήλων σου . Έκανες την Πόπη ρυθμιστή των εκκλησιαστικών πραγμάτων Έκανες της εκκλησία της Πόπης τό κάγκελο . Μαστροπέ και προαγωγέ της εκκλησίας στην πορνεία , στήν ατιμία , στην πουτανιά και στο γκομενιλίκι των κομψευόμενων παπάδων . Σήκω και φύγε ρέ και παράτα τα ! Άθλιε ! Σε ποιόν απευθύνεστε οτι οι περιπτώσεις θα εξατομικεύονται και θα επιτρέπεται μόνο στους εν χηρεία και ζωντοχειρία και όχι στους περπατιάρηδες σαν τον παπα Χάρλευ ; χά χά ! Άς γελάσουμε ! Υποκριτές του κερατά του αντίχριστου που λατρεύετε ! Ούστ ! Απο εδώ , από τά Άγια των Αγίων ! Χώνετε το κέρατο του αντιχρίστου βαθειά στις σάρκες της εκκλησίας . Ανάλγητοι !

    ReplyDelete
  3. Νά μου το θυμάστε αδέλφια χριστιανοί οτι το θέμα το μαγείρεψε ο Δημητριάδος ! Της Πόπης το κάγκελο στην κυριολεξία ! Καταέφαγε όλα τά οικοπεδάκια , τά σπιτάκια , ό, τι είχε και δεν είχε ο κάθε ναός του κάθε χωριού -- υπάρχουν μαρτυρίες -- και τώρα σέρνει την νύμφη εκκλησία στην πορνεία . Άι χάσου ασεβέστατε ! Αηδιάσαμε !

    Θά κάνουν έγκλημα άν οι Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος , ψηφίσουν τον πρωτοσυγγελάκο του Δημητριάδος , αλλά και άν οι τοπικές εκκλησίες δεχτούν για δεσπότη αυτόν ! Πού τον βρήκαν στά γαριδάκια ; Πρώτα απο όλα κόβεται για τό μπόυ του . Πώς θά σκύψουν όχι μόνο μεταφορικά αλλά και στην κυριολεξία οι λεβέντες παπάδες νά πάρουν ευλογία απο αυτόν ; Ποιά ηθική δύναμη θα τους το υπαγορεύσει ; Θα τους βάλουν στον πειρασμό αντί για ευλογία νά του φέρουν καμμιά ανάποδη για τον αποκρουστικό χαρακτήρα του . Είδα τους λεβέντες μοναχούς του παπα Εφραίμ της Αδιζόνας νά κάμπτουν νά πάρουν ευλογία απο ένα ανθρωπάκι μέ την διάπλαση ενός δεκάχρονου παιδιού ! Νομίζεις οτι βλέπεις ένα θαύμα ! Θαύμα οφθαλμών νά τό βλέπεις . Τό θαύμα της οσφυοκαμψίας , όταν η ραχοκοκκαλιά γίνεται ευλύγιστη σαν την λυγαριά από σεβασμό ! Μπορεί όμως νά γίνει και αλύγιστη σαν μπετόν μπρός στο θράσος και την ανομία .

    Μπρός λοιπόν όλοι οι πικραμένοι χοίροι , παρντόν χήροι , ζωντοχοίροι, περπατιάρηδες , εραστές , ανώμαλοι , ψυχανώμαλοι , άγαμοι αρχιμανδρίτες , εμπρός όλοι μετακινηθείτε πρός τις εκκλησίες που θά δεχτούν το μέτρο , σας βλέπω κατα Σικάγο μεριά , για νά νομιμοποιήσετε τά βίτσια σας . Θά επιστρέψετε κεκαθαρμένοι , αποκαθάρματα , σαν την θεία απο τό Σικάγο ! Ο παπάς απο το Σικάγο ! Ετοιμάστε γαμπριάτικο κοστούμι !

    Ο νόμος των χοίρων !

    ReplyDelete
  4. Ο γάμος των χοίρων θα αυτοχειριάσει τον κλήρο και την εκκλησία .

    ReplyDelete
  5. Ο χείρων γάμος των χοίρων θά αυτοχειριάσει τον κλήρο και την εκκλησία !

    ReplyDelete
  6. Οι χοίροι του πατριαρχείου εισήγαγαν τον γάμο των χήρων για νά μετατρέψουν την εκμλησία σε ένα χοιροστάσιο άλογων παθών !

    ReplyDelete