Wednesday, September 5, 2018

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ



ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία κατοχυρώνεται ο δεύτερος γάμος των κληρικών, πρέπει να μας προβληματίσει πολύ σοβαρά, επειδή -συν τοις άλλοις- αποκαλύπτει την στρατηγική των Οικουμενιστών και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που μετέρχονται για να επιβάλουν τους νεωτερισμούς και τον συγκρητιστικό δογματικό μινιμαλισμό που επιδιώκουν να θεσμοθετήσουν στην Εκκλησία.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η ΔΙΓΑΜΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ;
________

Καταρχήν γιατί η απόφαση για την διγαμία των κληρικών δεν επιδιώχθηκε να κατοχυρωθεί με την Σύνοδο της Κρήτης;

Προφανώς επειδή δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί ομοφωνία.

Γι’ αυτό, επειδή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήθελε να νομολογήσει την διγαμία των κληρικών, το κάνει τώρα αυθαίρετα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
_________

Γιατί επελέγη αυτή η χρονική στιγμή για να ληφθεί αυτή η απόφαση; 

Δεν γνώριζε ο Πατριάρχης ότι θα ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ιδίου προσωπικά; 

Δεν τον φτάνει η πανορθόδοξη κατακραυγή που αντιμετωπίζει για την πρόθεσή του να χορηγήσει Αυτοκεφαλία στις Εκκλησίες της Ουκρανίας και των Σκοπίων; 

Δεν θα ακολουθήσει κύμα διαμαρτυρίας εναντίον του Πατριάρχη με τις επικείμενες αντικανονικές εκθρονίσεις Αρχιεπισκόπων και Μητροπολιτών του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μεθοδεύει ο Παναγιώτατος;

Άραγε η απόφαση για την διγαμία των κληρικών είναι απλά δείγμα του αυταρχισμού και του άκαμπτου του χαρακτήρα του Παναγιώτατου;

Μήπως θέλει να αποσπάσει την προσοχή μας από τα άλλα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας για να περάσει πιο εύκολα την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας και των Σκοπίων που μεθοδεύει;

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;
_______

Η χρονική στιγμή της απόφασης για την διγαμία των κληρικών προβληματίζει, επίσης, σοβαρά, επειδή είναι ακριβώς αντίθετη με όσα κατά την Σύνοδο της Κρήτης ο εκπρόσωπος τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ιωάννης Χρυσαυγής, δήλωσε.

Είπε τότε ο Ιερολογιώτατος, όπως μαρτυρεί εύγλωττα το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, ότι ο Πατριάρχης βλέπει με κατανόηση το θέμα, αλλά δεν θέλει να ενεργήσει μόνος του χωρίς την σύμφωνη γνώμη των άλλων Εκκλησιών.

Τι έγινε έκτοτε και άλλαξε γνώμη;

Γιατί εντελώς απροσδόκητα πήρε αυθαίρετη απόφαση για ένα θέμα που μόνο Οικουμενική Σύνοδος έχει την δυνατότητα να αλλάξει, αφού υπάρχουν πλήθος Κανόνες που απαγορεύουν την διγαμία των κληρικών;

ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ
_________

Το πιο επικίνδυνο.! 

Την απόφασή του για την διγαμία των κληρικών το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όχι μόνον αποφάσισε μονομερώς, αλλά και μεθοδεύει ώστε οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες

1.) Να αποδεχτούν ότι η μονομερής απόφαση πρέπει να έχει Πανορθόδοξη αποδοχή, και 

2.) Να ακολουθήσουν τον Οικουμενικό Θρόνο στην παρανομία. 

Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, διότι, 

1.) Με τις Πανορθόδοξες Συνόδους που προγραμματίζει να συγκαλέσει στο άμεσο μέλλον ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα κατοχυρώσει τις κακοδοξίες και τους νεωτερισμούς που θέλει να επιβάλει.

2.) Όπου ο Παναγιώτατος θα διαπιστώνει ότι δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξασφαλίσει Πανορθόδοξη συναίνεση, θα παίρνει αυθαίρετα αποφάσεις και θα δημιουργεί τετελεσμένα, με την πεποίθηση ότι σταδιακά θα γίνοται δεκτές από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Θα ακολουθεί, δηλαδή, την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει για την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στις Εκκλησίες της Ουκρανίας και των Σκοπίων.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ
__________

Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που πρέπει να απασχολήσει όλους πολύ σοβαρά.

Δυστυχώς δεν βλέπω ποια αντίσταση μπορεί να προβληθεί για να αναχαιτιστεί η στρατηγική του Πατριάρχη Βαρθολομαίου των άλλων Οικουμενιστών, αφού οι Ορθόδοξες Εκκλησίες βρίσκονται στην δίνη μιας μεγάλης αναστάτωσης, εξαιτίας της πρόθεσης του Πατριαρχείου να χορηγήσει Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας και στην Εκκλησία των Σκοπίων. 

Παράλληλα, δυστυχώς, το αντι-οικουμενιστικό στρατόπεδο είναι σοβαρά διασπασμένο και ανίσχυρο να προβάλει ουσιαστική αντίσταση.

3 comments:

  1. Δυστυχώς κ. Τελεβάντο , τά πράγματα έτσι είναι , τόσο τραγικά και απροκάλυπτα εκ μέρους του αιρεσιάρχου της Κων/πόλεως . Και ενώ θά έπρεπε νά υπάρχει μία σθεναρή αντίσταση , οι αντιοικουμενιστές πατέρες των Αθηνών , της πρώην Συνάξεως , αποδυνάμωσαν τον π. Θεόδωρο και τον κατέστησαν κλωτσοσκούφι μερικών βλαμμένων , αναιδών , προπετών , αδαών ,μετεμψυχωτών , που πιστεύουν οτι το πνεύμα του αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου και του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά μετεμψύχωσε στο δικό τους σαρκίο !Άς μείνουμε ήσυχοι, οι Πατέρες άφησαν αντικαταστάτη , όπου κένωσαν όλη τους την σοφία . Μάλιστα οι πατέρες των Αθηνών για νά διαφοροποιηθούν απο τον π. Θεόδωρο -- ουκ οιδα τον άνθρωπον -- έκαναν την δική τους αντισύναξη . Το άρμα του οικουμενισμού το σέρνει ο αντίχριστος και το άρμα του αντιοικουμενισμού το σέρνουν οι χοίροι των παθών και της αμάθειας . Ο Θεός άς βάλει το χέρι του .

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς κύριε Τελεβάντο, ο αγουροξυπνημένος Σακαλάκης , που μέχρι χθές λούφαζε στο γνωστό Ιγνατιακό μοναστήρι δεν λέει νά τό βουλώσει ! Ασχολείται θεωρητικώς και διανοητικώς μέ θέματα επί παντός επιστητού . Δεν ξέρω όταν γεννήθηκε βγήκε μέ το δάχτυλο σηκωμένο σε χειρονομία ελέγχου και του έμεινε κουσούρι ; Ποιός τώρα ελέγχει τους αδελφούς των οργανώσεων επί ηθικισμού , αυτός που μόνο ηθικιστικά σκέπτεται και διεξάγει τις δημόσιες κουβέντες του ! Τί υποκρισία ! Όταν λούφαζε ίσως ήταν και καλύτερα , από τις τόσες αδιακρισίες του . Άς λείπουν οι εξυπνακισμοί ορισμένων . Δεν τις έχουμε ανάγκη .Δεν τις έχει ανάγκη ο αντιοικουμενιστικός χώρος Ο κάθε μπόγιας που δεν έχει επίγνωση του μεγέθους του , ήρθε νά μας κάνει επίδειξη γνώσεων ξιφουλκώντας εναντίον μορφών του εκκλησιαστικού χώρου , που συνιστούν σημεία αναφοράς . Πρόκειται ξεκάθαρα περί συμπλεγματικών συμπεριφορών αναιδών και ασύστολων ανθρώπων . Πρός τους ανωνύμους αδελφούς των οργανώσεων ,που πολύ καλώς υποστήριξαν τον θεολόγο Τρεμπέλα απέναντι στις αδιάκριτες επιθέσεις ανθρώπων μέ μπόλικο θράσος και κακοήθεια , εκ του προχείρου και υπο το κράτος της αγανάκτησης εξ αιτίας αυτών που μόλις διαβάσαμε στο οικείο τους ιστολόγιο , έχουμε νά πούμε οτι το συγκεκριμένο ιστολόγιο , ο διαχειριστής του , οι αρθρογραφούντες και σχολιάζοντες σέ αυτό ουδόλως εκπροσωπούν τον αντιοικουμενιστικό χώρο . Μετά βδελυγμίας αποτασσόμεθα το θράσος , την προπέτεια , την αμετροέπεια , τά ψεύδη , την υποκρισία , την αδιακρισία , την μετεμψύχωση των μεγάλων πνευμάτων της θεολογίας στο πτωχό σαρκίο τους . Επιφυλάσσομαι για μία πιό προσεγμένη αναφορά στο θέμα .

    Υ.Γ. Δικαιολογώ το παρόν σχόλιο σε αυτή εδω την ανάρτηση συνδέοντάς το μέ την κατάσταση της αμάθειας και των συμπλεγματικών συμπεριφορών των κατ' επίφασιν αντιοικουμενιστών . Ο Θεός και η ψυχή τους μόνον ξέρουν τί κατ ' ουσίαν είναι και δεν τό λένε !

    ReplyDelete
  3. Ο Σακαλάκης όσο κοιμόταν , κοιμόταν γλυκά στην αγκαλιά του γνωστού Ιγνατιακού μοναστηριού . Τώρα μπήκε ή βγήκε δυναμικά για νά λύσει όλα τά προβλήματα του εκκλησιαστικού χώρου από καταβολής της νεωτέρας Ελληνικής πολιτείας ! Κάνε και λίγο κράτι ρε παιδί ! Άσε και κανένα θέμα νά το λύσει και κανείς άλλος . Πρό πάντων λύσε τά προσωπικά σου υπαρξιακά προβλήματα . Από πού ήρθες , πού πάς , τί ζητάς ! Άν σου περισσεύει δώσε και σε μάς μιά ρημάδα απάντηση . Τελικά είσαι αποτειχισμένος ή απλά είσαι ένας φαντασμένος τυχοδιώκτης ! Μάλλον για ρητορικό μου μοιάζει το ερώτημα !

    ReplyDelete