Sunday, September 2, 2018

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ 11 ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ;


ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ 11 ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος”, ο κ. Σ. Τζούμας ανέφερε ότι όλοι οι Ιεράρχες των Νέων Χωρών θα συμμετάσχουν στην Σύναξη των Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, πλην των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Άνθιμου, Λήμνου Ιερόθεου και Παραμυθίας Τίτου, οι οποίοι αδυνατούν να παραστούν για λόγους υγείας.

Το ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, όμως, παραθέτει μόνον 25 ονόματα αρχιερέων των Νέων Χωρών που μετέβησαν στην Κωνσταντινύπολη για την Σύναξη των αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου.

Ως γνωστόν οι αρχιερείς των Νέων Χωρών είναι 36.

Αν αφαιρέσουμε τους τρεις προαναφερθέντες Ιεράρχες που απουσίασαν για λόγους υγείας, σημαίνει ότι θα έπρεπε να μεταβούν στο Φανάρι 33 αρχιερείς, ενώ τελικά παρουσιάστηκαν μόνον 25.

Οι 8 που απουσίασαν είναι οι ακόλουθοι:

1.) Κονίτσης Ανδρέας,
2.) Φλωρίνης Θεόκλητος,
3.) Χίου Μάρκος,
4.) Γουμενίσσης Δημήτριος,
5.) Κιλκισίου Εμμανουηλ,
6.) Μυτιλήνης Ιάκωβος, 
7.) Ζιχνών Ιερόθεος, και
8.) Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο απουσίασαν οι πιο πάνω 8 Ιεράρχες;

Άραγε ήθελαν να στείλουν σαφές μήνυμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι δεν συνευδοκούν με την συμμετοχή των Αρχιερέων των Νέων Χωρών στις Συνάξεις της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου;

Συνεμορφώθησαν με την εικαζομένη ή υποβληθείσα υπόδειξη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και αποφάσισαν να σταθούν αλληλέγγυοι με τον Αρχιεπίσκοπο ή μήπως όλοι ή ορισμένοι από τους Ιεράρχες απουσίασαν για προσωπικούς λόγους;

Σε κάθε περίπτωση οι πλείστοι από τους 8 Μητροπολίτες, που απουσίασαν από την "Σύναξη", είναι αντιοικουμενιστές Ιεράρχες.

No comments:

Post a Comment