Saturday, September 22, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παραθέσαμε, στην αμέσως ανάρτηση, είδηση από το παραδοσιακό ιστολόγιο “Ακτίνες", που αφορά την εκλογή και ενθρόνιση του Σέρβου Μητροπολίτη Γερμανίας Γρηγόριου.

Το ιστολόγιο "Ακτίνες" παρακολουθεί, εκ του σύνεγγυς, τις εξελίξεις για τον Οικουμενισμό και ιδιαίτερα τις ατέλειωτες δραστηριότητες του“λαικού Οικουμενισμού”.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα.

1.) Εφαρμόστηκε το αντικανονικό, λαομίσητο και Θεομίσητο μεταθετό, αφού ο Μητροπολίτης Ερζεγοβίνης μετετέθη αντικανονικά στην Γερμανία, και

2.) Κατά την ενθρόνιση του ανεκδιήγητου, καθαιρετέου -για πολλούς λόγους-, νεωτεριστή, εκκοσμικευμένου και Οικουμενιστή Μητροπολίτη παρεβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι, όχι μόνον αιρετικοί (Παπικοί και Προτεστάντες), αλλά και αλλόθρησκοι.

Ο οικουμενιστικός, αντικανονικός, εκκοσμικευμένος και νεωτεριστικός κατήφορος της Εκκλησίας της Σερβίας καλά κρατεί σε όλα τα επίπεδα.

Ο Σέρβοι ιεράρχες νομίζουν ότι οι Κανόνες υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται όταν εξυπηρετούν την προσωπική και προπαντός την εθνική τους ατζέντα.

Κατά τα άλλα, όμως, δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να καταπατούν ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες, ούτε να πραγματοποιούν ατέλειωτες οικουμενιστικές ασχημίες ή να υπογράφουν προδοτικά για την Ορθοδοξία Κείμενα.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνον τον διαβόητο Οικουμενιστή Μητροπολίτη Μπάτσκας Ειρηναίο. 

Ως γνωστόν ο Σεβασμιώτατος Μπάτσκας έλαβε το δακτυλίδι από τον Πάπα και ανήκει στην στενή ομάδα του Ζηζιούλα που υπέγραψε -μεταξύ άλλων- το κακόδοξο κείμενο της Ραβέννας. 

Δυστυχώς η πλειοψηφία των Σέρβων Ιεραρχών ακολουθεί τον ίδιο κατήφορο.

Το πιο τραγικό.! 

Ορισμένοι από τους παντοειδώς οικουμενιστικά ασχημονούντες Σέρβους Ιεράρχες είναι πνευματικά τέκνα του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, που μας κληροδότησε “κτήμα ες αεί” το πιο ολοκληρωμένο θεολογικό υπόβαθρο εναντίον του Οικουμενισμού.

Αλήθεια! 

Πόσο θα θλίβεται η ψυχή του μεγάλου αυτού Αγίου και Πατέρα και Διδάσκάλου της Εκκλησίας μας, Ιουστίνου Πόποβιτς, που βλέπει την σημερινή κατάντια των πνευματικών του παιδιών!

8 comments:

  1. Τί κατάντια είναι αυτή ! Όλοι αυτοί είχαν έρθει νά σπουδάσουν θεολογία στην Ελλάδα . Οι συντροφιές των νέων περίμεναν νά ακούσουν τον πνευματικό τους λόγο . Εντυπωσίαζαν τά άπταιστα ελληνικά τους . Και τώρα μας εντυπωσιάζουν . Τό όνομα Αθανάσιος Γιέφτιτς σήμαινε κάτι το πνευματικό ! Ο κατήφορός τους στην πίστη και στην βιοτή απρόβλεπτος !

    Τό πιό λυπηρό όμως απο όλα είναι οτι ούτε και στό ποδόσφαιρο φαίνεται νά τα καταφέρνει ο Γιέφτιτς ! Ειλικρινά αυτό πολύ μας θλίβει ! Δεν περιγράφεται η θλίψη μας ειδικά γι αυτό ! Νά τον νικά η μοναχή Ρεβέκκα !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο χειρότερος όλων είναι ο Μπάτσκας Ειρηναίος της στενής ομαδούλας του Ζηζιούλα κι ο πιο συνειδητός οικουμενιστής.

      Delete
  2. Αυτόν όμως τον νικά η μοναχή Ρεβέκκα; Αυτός φαίνεται πιό κοτσωνάτος ! Πετά η ομάδα !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά για τις οικουμενιστικές του επιδόσεις ξέρω πολλά. Και είναι Ελληνομαθέστατος. Λίγοι Έλληνες ξέρονυ τα Ελληνικά που ξέρει ο Μπάτσκας Ειρηναίος.

      Delete
  3. Η ελληνομάθειά όλων και ιδιαίτερα των δύο Ειρηναίων είναι καταπληκτική . Σε σαγηνεύει ! Αυτό δείχνει οτι έχουν διανοητικά και πνευματικά χαρίσματα ! Γι αυτό η πτώση τους είναι μεγάλη και παταγώδης . Οι οικουμενιστές είναι οι γενίτσαροι της εκκλησίας , οι πλέον εύρρωστοι ! Από το άλλο μέρος η δύναμη της Αλήθειας φαίνεται εν τη ασθενεία της φύσεως !

    ReplyDelete
  4. Ποιοι είναι οι δύο Ειρηναίοι; Μόνον τον Μπάτσκας γνωρίζω Ειρηναίο. Ο Γιέφτιτς είναι Αθανάσιος και ο Ράντοβιτς Αμφιλόχιος. Εκτός και αν εννοείτε τον Πατριάρχη Ειρηναίο αλλά δεν ξέρω αν ο Μακαριώτατος Σερβίας ξέρει Ελληνικά και μάλιστα επιπέδου. Εν πάσει περιπτώσει και ο Γιέφτιτς και ο Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς ξέρουν πολύ καλά Ελληνικά, αλλά ούτε καν προσεγγίζουν την γλωσσική επάρκεια του Μπάτσκας Ειρηναίου Μπούλοβιτς.

    ReplyDelete
  5. Εννοώ τον Ειρηναίο Μπούλοβιτς . Συγγνώμη , τώρα βλέπω οτι μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο , οτι ο Μπάτσκας είναι ο Μπούλοβιτς ! Συγγνώμη και ευχαριστώ για την διευκρίνηση .

    ReplyDelete
  6. Επίσης, εγκαθιστούν Μητροπολίτη σε έδαφος του Οικ. Πατριαρχείου. Οπότε δικαιώνουν το Φανάρι που στέλνει εξάρχους σε άλλη δικαιοδοσία...

    ReplyDelete