Sunday, September 24, 2017

Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ



Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Κυθήρων είναι ένας ομολογητής -με όλη τη σημασία του όρου- ιεράρχης που εμπνέει τους πιστούς με την αρετή του, το ομολογιακό του φρόνημα και τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας και του ευλογημενου μας Γένους.

Με ψήφισμα των ιερέων της Μητρόπολής του δηλώνει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

“Δηλώνουμε εὐθαρσῶς καί ἀπεριφράστως ὅτι τόσον ὁ Ἐπίσκοπος, ὅσον καί ὅλος ὁ Ἱερός Κλῆρος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων δέν θά ὑποδεχθοῦμε, οὔτε θά ἀποδώσουμε τιμή σέ ἐκπρόσωπο τῆς Κυβερνήσεως ἤ τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων, κατά τήν ἐγγίζουσα κορυφαία ἑορτή καί πανήγυρι τῆς Παναγίας μας τῆς Μυρτιδιωτίσσης (23 καί 24 Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ.), ἤ σέ προσεχεῖς ἐκδηλώσεις, ἐφ’ ὅσον ἐκ τῶν προτέρων εἶναι γνωστή ἡ θετική τοποθέτησίς των ἐν ὄψει τῆς ψηφίσεως τοῦ ψυχοκτόνου καί ἀνηκούστου διά τά Ἑλληνικά δεδομένα νομοσχεδίου των διεμφύλων ταυτοτήτων.”
Ο Σεβ. Κυθήρων και οι ιερείς της Μητροπόλεως του έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να προμαχούν σε όλους τους αγώνες της πίστης και της πατρίδας μας.
Άλλη είναι η ανησυχία μας. Το Άγιον Όρος, που στη συνείδηση των πιστών είναι η Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, μας απογοήτευσε σφόδρα με τις πλαδαρές και αμφίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσε για τη Σύνοδο της Κρήτης και άλλες οικουμενιστικές παρεκτροπές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και άλλων αξιωματούχων.
Φημολογείται έντονα ότι ο άθεος και αρνησίπατρις Τσίπρας, που συζεί αστεφάνωτος με την (άκουσον! άκουσον! Δωδεκαθείστρια σύντροφό του!!!) και έχει αβάπτιστα τα παιδάκια του (λες και είναι Τουρκάκια τα καυμένα!), θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος. 
Φαίνεται ότι θα γίνουμε μάρτυρες ακόμη μιας θεατρικής παράστασης “ευσέβειας”, όπως αυτή που έστησε μπροστά στην εικόνα του “Άξιόν εστίν” κατά την προηγούμενή του επίσκεψη στο Άγιον Όρος.
Ο Σεβ. Κυθήρων και οι ιερείς του ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν με τιμές τον άθεο πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις έμφυλες ταυτότητες. 
Το Άγιον Όρος, όμως, τι θα κάνει; Θα τον τιμήσει με φανούς και λαμπάδες, όπως έκανε με τον Μπουτάρη, ή θα αρνηθεί να του αποδώσει τιμές και θα τον επιπλήξει αυστηρά για όσα ανομολόγητα πράττει καθημερινά σε βάρος της πίστης και της πατρίδας μας;

No comments:

Post a Comment