Thursday, September 28, 2017

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ” ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ;



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ” ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, την ακόλουθη Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής: 
“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Ελληνοαμερικανική εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ ότι « $15 εκατομμύρια λείπουν από το ταμείο του Αγ. Νικολάου» είναι απολύτως ψευδείς.
Για το ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων δολαρίων υπάρχει πλήρης και λεπτομερής απολογισμός και αντιπροσωπεύει τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν τα τελευταία 16 χρόνια για διάφορες δαπάνες που αποκλειστικά χρησιμοποιήθηκαν και οδήγησαν στο έργο της ανοικοδομήσεως του Ελληνορθόδοξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.
Αυτά τα έξοδα περιλαμβάνουν εκτός πολλών άλλων, την αναγκαία και πολύχρονη νομική εργασία διά της οποίας εξασφαλίστηκαν τα δικαιώματά μας για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero καθώς και τις ποικίλες και απαραίτητες προ της ανοικοδομήσεως αρχιτεκτονικές υπηρεσίες και μηχανικές μελέτες.
Η Αρχιεπισκοπή είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και οι αξιωματούχοι της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου προετοιμάζουν εμπεριστατωμένο υλικό για να ενημερώσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας υπεύθυνα και συνολικά για τα γεγονότα και τις πραγματικές συνθήκες της διοικητικής και οικονομικής καταστάσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.”
Πολύ ξεκάθαρη και απόλυτα πειστική η Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο οι παράγοντες της εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” διασπείρουν συστηματικά ψευδείς ειδήσεις σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Βεβαίως δεν υπάρχει δυσκολία να κατανοήσουμε ότι οι παράγοντες της εφημερίδας παίζουν το παιγνίδι όσων ετοιμάζουν τη νέα ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, επειδή θέλουν να έχουν εξασφαλισμένη προνομιακή θέση στην τράπεζα της τρυφής. 
Αυτό που είναι ανεξήγητο, όμως, είναι το ότι διασπείρουν τόσο χονδροειδή ψεύδη τα οποία -ως εικός- διαψεύδονται -με πειστικά επιχειρήματα και ντοκουμέντα- αυθημερόν και έτσι -αναπόφευκτα- οι παράγοντες της εφημερίδας χάνουν την όποια αξιοπιστία έχουν στο χώρο της Ομογένειας και της δημοσιογραφίας.
Αλήθεια! Γιατί το κάνουν;

No comments:

Post a Comment