Friday, September 29, 2017

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Στη Ρώμη από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας ο  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,  Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου στο Βατικανό ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε συνάντηση με τον Επίτιμο Πάπα Ρώμης Βενέδικτο ΙΣΤ’, στον οποίο ευχήθηκε για τα 90α γενέθλιά του και του διαβίβασε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας παρέδωσε στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ το σε Ρωσική μετάφραση πόνημα του ιδίου με τίτλο «Θεολογία της Λειτουργίας», η οποία έγινε πραγματικότητα με κοινές προσπάθειες των Εκδόσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ὀ Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος». Ο Επίτιμος Πάπας Ρώμης ευχαρίστησε θερμώς τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ για το δώρο και ευχήθηκε αυτό το πόνημα, μεταφρασθέν στα Ρωσσικά, να ωφελήσει τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς καλυτέραν κατανόησιν της Θείας Λειτουργίας.

Ως δώρο για τα γενέθλια του Επίτιμου Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’ ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας του επέδωσε την δική του εξάτομη σειρά «Ιησούς Χριστός. Ο βίος και η διδασκαλία Αυτού».

Προσέξτε καλά τι έγινε. Καταρχήν το Πατριαρχείο Μόσχας πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του Σεβ. Βολοκολάμσκ και να τον μετονομάσει σε Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ και Βατικανού, αφού τον περισσότερο χρόνο του βρίσκεται στη Ρώμη με την μια ή με την άλλη αφορμή.

Προσέξτε, επίσης, τον λόγο που πήγε στη Ρώμη ο Σεβ. Βολοκολάμσκ. Πήγε για να ευχηθεί στον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο happy birthday!!!. Γνωρίζαμε από παλιά τη λόξα των Ρώσσων με τα γενέθλια, αλλά τώρα τελευταία το κακό έχει παραγίνει, επειδή ο Σεβ. Βολοκολάμσκ δεν χάνει ευκαιρία να πάει στη Ρώμη για να ευχηθεί happy birthday στον Πάπα Φραγκίσκο και στον Πάπα Βενέδικτο συνοδευόμενος ορισμένες φορές και από τη χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το πιο σοβαρό από όλα -φυσικά- είναι το γεγονός ότι ο Σεβ. Βολοκολάμσκ έδωσε στον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο αντίγραφο του βιβλίου του για τη Θεία Λειτουργία, που μεταφράστηκε στα Ρωσσικά, με τη χρηματοδότηση του Πατριαρχείου Μόσχας!!!

Έχουμε και λέγουμε λοιπόν! Το Πατριαρχείο Ρωσσίας, αντί να δώσει σε μετάφραση τα έργα του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή, του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα και του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης για τη Θεία Λειτουργία, μετέφρασε και χρηματοδότησε βιβλίο του αιρεσιάρχη επίτιμου Πάπα Βενέδικτου!!!

Δυστυχώς ο οικουμενιστικός κατήφορος του Πατριαρχείου Ρωσσίας δεν έχει κανένα απολύτως φραγμό.

No comments:

Post a Comment