Saturday, August 27, 2016

Ο π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ KAI ΠΑΛΙΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ


Ο π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ KAI ΠΑΛΙΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι οικουμενιστές έχουν στοχοποιήσει τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο γι’ αυτό και επανέρχονται με νέα δημοσιεύματα εναντίον του. Στη φαρέτρα τους δεν έχουν επιχειρήματα παρά μόνον λάσπη και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Tο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του παραδοσιακού κληρικού επαναλαμβάνοντας τα ίδια στοιχεία που παρέθεσε και στο παρελθόν. Ότι δήθεν ο π. Αναστάσιος με τους άλλους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα κινούνται θεσμικά χωρίς να εκπροσωπούν κανένα και ότι δήθεν προσπαθούν να κάνουν σχίσμα σαν απάντηση στις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Δηλαδή σκέτες συκοφαντίες.

Οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα επισκέπτονται με επισκοπικη ευλογία και κατόπιν επισκοπικής προσκλήσεως ομόδοξες αυτοκέφαλες και αυτόνομες Εκκλησίες και συναντώνται με Πατριάρχες, επισκόπους, ηγουμένους και πλήθη λαού όχι για να κάνουν σχίσμα αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Για να ενεργήσουν εκκλησιαστικά και να αποτρέψουν το σχίσμα.

Την ίδια ώρα οι σχισμαστικοί -και μάλιστα ο σχισματικός κ. Π. Σημάτης- εξαπολύουν παράλληλη επίθεση με τους οικουμενιστές και προσπαθούν από τη δική τους σκοπιά να αποδομήσουν το έργο και την προσωπικότητα των ηγετών του αντιοικουμενιστικού αγώνα. 

Καθόλου παράξενο ότι τα δύο αυτά δαιμονικά άκρα -οικουμενιστές και σχισματικοί- συναντώνται στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν την ηγεσία του αντιοικουμενιστικού αγώνα. 

ΟΙ σχισματικοί διαπιστώνουν ότι έχασαν το τραίνο. Οι αντιοικουμενιστές -και δη οι ηγέτες τους- με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν στην εκτός Εκκλησίας σχισματική πορεία τους. Γι’ αυτό και χτυπούν σαν μανιασμένοι όλους τους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Ματαιοπονούν και οι δύο. Ο λαός του Θεού ούτε με τον συγκρητισμό αναπαύεται ούτε με τα σχίσματα. Θα μείνει αυστηρά προσηλωμένος στον αγώνα να ανατραπούν οι αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης αλλα με εκκλησιαστικό τρόπο και όχι με την προσφυγή σε σχίσματα.

Όσο για τις επιθέσεις τους εναντίον του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου μόνον σε ένα συντελούν: Στο να αυξηθεί ο σεβασμός και η αγάπη των πιστών προς το πρόσωπό του.

Ο διακεκριμένος ορθόδοξος θεολόγος π. Πέτρος Χιρς έδωσε θαυμάσιες θεολογικές απαντήσεις στο ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” με τις οποίες κονιορτοποίησε τις έωλες θέσεις του.

No comments:

Post a Comment