Wednesday, August 24, 2016

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή θλίψη διαπιστώνουμε ότι η οικουμενιστική ασχημία στον Άγιο Γεώργιο στο Μανχάταν συνεχίζεται αν και επισημάναμε το φαινόμενο από καιρό και παρόλον ότι παρακαλέσαμε τον ιερέα του ναού π. Δημήτριο Κόρδα αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να διορθώσουν τα ημαρτημένα.

Συγκεκριμένα η φωτογραφία του Πάπα βρίσκεται ανάμεσα στα εικονίσματα του ναού λές και πρόκειται για Άγιο της Εκκλησίας.

Ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Καμία φωτογραφία δεν πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στα εικονίσματα ώστε να δίνει τη λανθασμένη εντύπωση στους πιστούς ότι οι εικονιζόμενοι είναι Άγιοι. Ανεπίτρεπτο λ.χ. θα ήταν να υπάρχει η φωτογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ανάμεσα στα εικονίσματα. Πολλώ μάλλον, επομένως, είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει η φωτογραφία αρχηγού αίρεσης.

Η φωτογραφία του οικείου ιεράρχη μπορεί να αναρτηθεί στο Γραφείο του ναού ή στην αίθουσα της κοινότητος. Ποτέ όμως ανάμεσα στα εικονίσματα του ναού.

Ηλπίζαμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα άκουε τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να επιληφθεί του θέματος αφού ο ιερέας του ναού π. Δημήτριος Κόρδας δεν στέργει να διορθώσει το λάθος. Πλην όμως ο Σεβασμιότατος Αμερικής δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι η εκκοσμίκευση, οι νεωτερισμοί και οι οικουμενιστικές ασχημίες που επικρατούσαν στην Εκκλησία μας κατά την Αρχιεπισκοπία του μ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιάκωβου (Κουκούζη) όχι μόνον δεν τιθασσεύθηκαν έστω και κατά το ελάχιστον, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις πήγαν ακόμη πιο μακριά.

Προσευχόμαστε ο Σεβασμιότατος να αλλάξει στάση και να δει την απρέπεια του παραπτώματος και να τη διορθώσει.

No comments:

Post a Comment