Tuesday, August 9, 2016

ΛΙΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


ΛΙΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Επιπροσθέτως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπογράμμισε ότι η Εκκλησία μας αποτελεί την κιβωτό της σωτηρίας και την μητέρα του έθνους μας.

Το ήθος και οι αξίες της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, κοινωνοί των οποίων είναι οι Άγιοί μας, χρειάζεται να προβληθεί και στον δυτικό κόσμο, ο οποίος δυστυχώς ονομάζεται τύποις χριστιανικός. Χρειάζεται όσο ποτέ ο επανευαγγελισμός τους, με την επικαιροποίηση της διδασκαλίας του Σωτήρος Χριστού, στο σύγχρονο κόσμο, κατέληξε ο Μακαριώτατος.”

Υπέροχα όσα διακήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην Κέρκυρα. Όπως πολύ ορθά είπε ο Μακαριότατος ο δυτικός κόσμος (δηλαδή οι Παπικοί και οι Προτεστάντες) ονομάζεται τύποις και όχι κατ’ ουσίαν χριστιανικός γι’ αυτό και χρειάζεται επανευαγγελισμός του.

Αλλά τότε για ποιο λόγο ο Μακαριότατος Κύπρου πρωτοστάτησε στη Σύνοδο της Κρήτης που προσέδωσε εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς; Αφού οι Παπικοί και οι Προτεστάντες μόνον κατ’ όνομα είναι χριστιανοί γιατί αποκαλούνται Εκκλησίες και μάλιστα “αδελφές Εκκλησίες” από τον Παναγιότατο και από άλλους ορθόδοξους ιεράρχες; Πώς έχουν έγκυρα μυστήρια, όπως διακήρυξε η προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ, και γιατί η Εκκλησία της Κύπρου και πολλές άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (ΠΣΕ); Γιατί γίνονται συμπροσευχές με αιρετικούς στις οποίες πολλές φορές συμμετέχει και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος;

Εμείς θα βάλουμε καλό λογισμό ότι τώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πήγε στην Κέρκυρα και προσκύνησε το άφθορο λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα έγινε ένα μεγάλο θαύμα. Ο μεγάλος αυτός Άγιος της Κύπρου τον φώτισε να μιλήσει με σωστή γλώσσα για τους αιρετικούς και ο Μακαριότατος τους ορθόδοξους λόγους που εκφώνησε στην Κέρκυρα θα τους βάλει σύντομα σε πράξη. Ευχόμαστε μάλιστα να αρχίσει από την έξοδο της Εκκλησίας τη Κύπρου από το (ΠΣΕ) Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών -γράφε αιρέσεων. 

No comments:

Post a Comment