Thursday, March 24, 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας σε μήνυμά του στην Ημερίδα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που διάβασε ο παραδοσιακός κληρικός π. Ματθαίος Βουλκανέσκου, δίνει ορθόδοξη ομολογία πίστεως και αντικρούει σθεναρά τις παρεκτροπές των κειμένων που προωθούνται για θεσμοθέτηση από την μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Το μήνυμα του Σεβ. Γαβριήλ ξεκαθαρίζει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία από την οποία ξέφυγαν όλοι οι άλλοι που είναι σχισματικοί ή και αιρετικοί.

Είναι πολύ σημαντική η παρέμβαση του Σεβ. κ. Γαβριήλ επειδή είναι μαρτυρία από την παραδοσιακή Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας. Αυτό μας ενθαρρύνει να πιστέψουμε ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας θα αποδοκιμάσει τα κακόδοξα κέιμενα της Προσυνοδικής Διάσκεψης στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και δεν θα επιτρέψει να θεσμοθετηθούν σαν πίστη της Εκκλησίας.

Δείχνει ακόμη ότι υπάρχει πανορθόδοξος αναβρασμός για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και ότι τα σχέδια των Οικουμενιστών δύσκολα θα περάσουν αλλά και αν περάσουν θα υπάρξει γενική αναταραχή ώστε θα τα καταστήσει εκ των πραγμάτων άκυρα.

Ας μη χάνουμε, λοιπόν, την πίστη μας. Ζεί Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ. Δεν θα επιτρέψει σε μια δράκα Οικουμενιστές να αλλοτριώσουν την πίστη της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment