Friday, June 19, 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ"



ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η “Εστία πατερικών μελετών” εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την ομοφυλοφιλία χωρίς να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο “σύμφωνο συμβίωσης” των ομοφυλόφιλων πιθανότατα επειδή γράφτηκε για τις "παρελάσεις περηφάνειας" . Η Ανακοίνωσή είναι πολύ πνευματική και πολύ χρήσιμη στον αγώνα που διεξάγεται αυτές τις μέρες.

Διερωτόμαστε αν οι σεβαστοί πατέρες και οι αγαπητοί αδελφοί της “Εστίας” είναι σε θέση να βοηθήσουν πιο ουσιαστικά με συγκεκριμένες ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ -ως εικός- βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας των διαπραγματεύσεων που διεξάγει για το χρέος. Παρόλα αυτά δεν δίστασε σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να ζητήσει την επέκταση του “συμφώνου συμβίωσης” με τους ομοφυλόφιλους.

Μήπως οι ταγοί της “Εστίας” είναι σε θέση να ασκήσουν πίεση προς τους ΑΝ.ΕΛ., για να ασκήσουν με τη δική τους σειρά πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο;

Αν μπορούν να το κάνουν ας μη ολιγωρήσουν να πράξουν το καθήκον τους επειδή οι αντίχριστοι και συνειδητοί εκκλησιομάχοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν χαμπαρίζουν από πνευματικές αναλύσεις των παθών. Μια γλώσσα κατανοούν: Την γλώσσα της πολιτικής δύναμης. Αν οι ΑΝ.ΕΛ. κινητοποιηθούν αποφασιστικά έναντι της κυβέρνησης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τη σπουδή της να ψηφίσει το νομοσχέδιο επέκτασης του “συμφώνου συμβίωσης” για τους ομοφυλόφιλους.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν στηριζόμαστε στην ανθρωπιά ούτε των ΑΝ.ΕΛ., ούτε βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ζητά κανείς δελφίνια στα βουνά ή λιοντάρια στο μέσο του ωκεανού, αλλά και οι δύο κατανοούν τη σημασία της αποφασιστικότητας των ψηφοφόρων να μην επιτρέψουν στους αντιπροσώπους τους στο κοινοβούλιο να μαγαρίζουν την πίστη μας.

No comments:

Post a Comment