Monday, June 22, 2015

ΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 1998, ΜΕ ΤΟΝ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 1998, ΜΕ ΤΟΝ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

(Να έχει θάρρος ο λαός μας, διότι θα δεχθούμε πληγή από τους Τούρκους λυσσαλέα)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Bίντεο αναρτημένο στο διαδύκτιο, που τιτλοφορείται «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ - ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» (από εκπομπή του Τηλεοπτικού Σταθμού ο Λόγος, κατά το έτος 1998, στο Πρόγραμμα  – Ορθοδοξία και Ορθοπραξία, με τον θεολόγο κ. Νικολαΐδη), που δικαιολογημένα προστέθηκε από τον αναρτήσαντα, τίτλος προβολής, που αναγγέλλει ότι «ο πόλεμος θα ξεκινήσει από την Κύπρο».

Στο βίντεο αυτό λοιπόν, «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ  ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» αναφέρεται μεταξύ άλλων  «…τώρα όμως θα πω και τούτο, να έχει θάρρος ο λαός μας, διότι θα δεχθούμε πληγή από τους Τούρκους λυσσαλέα. Μην τρομάξουμε, είναι μέσα στα Θεία σχέδια, θα γίνει κι αυτό.
Ερώτηση – Θα είναι όμως σύντομα αυτό;
Γέροντας  Ιωσήφ Βατοπαιδινός - Σύντομα, σύντομα πολύ σύντομα…».

Αυτή η συνέντευξη στην εκπομπή του Τηλεοπτικού Σταθμού ο Λόγος, στάθηκε αφορμή για να ανακινηθεί εκ νέου η καταγγελία του έτους 1981, που έγινε και η αιτία να εκδιωχθεί ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, από τον τότε Μητροπολίτης Πάφου. Η γυναίκα που προέβη σε καταγγελίες το 1981, βλέποντας την εκπομπή διαμαρτυρήθηκε για την προβολή του από τον  Τηλεοπτικό Σταθμό ο Λόγος. Τούτο το αναφέρομε για να καταρριφθούν τα περί συκοφαντίας από τον τότε Μητροπολίτη Πάφου, δήθεν λόγω εκλογικής σκοπιμότητας.

Παρενθετικά να αναφέρουμε επίσης ότι τότε με την εκδίωξή του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού το έτος 1981 από την Κύπρο, έγινε κακή χρήση του ονόματος του Οσίου Παϊσίου, ότι δήθεν αυτός τους είπε να φύγουν από την Κύπρο. Η επιστολή του Οσίου Παϊσίου, ημερομηνίας 12/1/1982, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και μάλιστα φωτογραφημένη αναφέρει: «Δεν είπα εγώ στον Γέρο-Ιωσήφ για να φύγει, αλλά εδώ έμαθα για τη φυγή του». 

Αν δεν τους αρκεί η διάψευση των ‘’προλεχθέντων’’ από τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, ας ακούσουν τη λύπη των ανθρώπων, που εκφράζουν ακόμα φράσεις απογοήτευσης όπως, «ναι είναι αλήθεια, τίποτα δεν έγινε από ότι μας έλεγε», «τίποτα δεν έγινε από τα λεγόμενά του». Ας ξαναδούν το βίντεο που είναι αναρτημένο στο διαδύκτιο και τιτλοφορείται «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ - ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ». Ίσως χαμηλώσουν λίγο τις ενθουσιαστικές προσαγορεύσεις.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ – Και μια σημαντική ‘’λεπτομέρεια’’.  Όλοι όσοι καταγράφουν τούτα τα ενθουσιαστικά παραληρήματα στους διαδικτυακούς ιστότοπους, ‘’συμπτωματικά’’ κανείς δεν τον είχε γνωρίσει τότε που κατατρόμαζε τους Έλληνες της Κύπρου. 

No comments:

Post a Comment