Tuesday, June 16, 2015

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ



ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα ιδιαίτερης ανακούφισης οι πιστοί πληροφορήθηκαν ότι σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης Συμεών και Μεσσηνίας Χρυσόστομος έκαναν δημόσια σαφή τη θέση τους εναντίον της θέσπισης συμφώνου συμβίωσης και της επέκτασής του στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια. Παρόμοια παρέμβαση έκανε χθες και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Δόξα σοι ο Θεός που η Ιεραρχία ή τουλάχιστον ο Αρχιεπίσκοπος και ορισμένοι Μητροπολίτες αντελήφθησαν ότι τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής και ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας.

Καίρια είναι η επισήμανση του Σεβ. Νέας Σμύρνης ότι οι χριστιανομάχοι κρατούντες βρήκαν την ευκαιρία να προωθήσουν το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ενώ η χώρα κάνει τις πιο κρίσιμες συνομιλίες για την οικονομική κρίση.

Απολύτως ορθή και η έκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας που καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να συγκαλέσει την Ιεραρχία έκτακτα για να διατρανώσουν οι ιεράρχες την προηγούμενη τους απόφαση για το οικογενειακό δίκαιο.

Αν η πρόταση υλοποιηθεί θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τοποθετηθεί η Εκκλησία με σαφήνεια και σθένος εναντίον των ραδιουργιών των άθεων κρατούντων που οδηγούν την πατρίδα μας κατά κρημνών σε όλους τους τομείς.

Αναμένουμε, Μακαριότατε, να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ στη λήψη γενναίων αποφάσεων που θα αποβούν καθοριστικές. Μην περιοριστείτε στην επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Διαφορετικά θα κατηγορηθείτε -όχι άδικα- ότι την στείλατε, όχι για να ασκήσετε πραγματική πίεση εναντίον των αντίχριστων που μας κυβερνούν, αλλά για αποσείσετε τις ευθύνες από πάνω σας για το ανοσιούργημα που θα συντελεστεί.

No comments:

Post a Comment