Monday, June 29, 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΟΙ “ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ” ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ



ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΟΙ “ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ” ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Η προκήρυξη δημοψηφίσματος έδωσε το άλλοθι για να αρχίσουν οι υποστηρικτές του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού και πάλι τα περί πολιτειακής ανωμαλίας. Πρίν λίγους μήνες έλεγαν ότι έγινε  πολιτειακή ανωμαλία μετά τις Εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015, εξ αφορμής της αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την προηγούμενη Ελληνική Βουλή. Καμιά πολιτειακή ανωμαλία δεν έγινε και έχουν γίνει όλα σύμφωνα με τις συνταγματικές πρόνοιες. 

Η ακατάσχετη ενθουσιαστική φλυαρία, με τίτλους και υπότιτλους, «απίστευτης επαλήθευσης της ‘’προφητείας του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού», περί θα επαναληφθεί; Δηλαδή αν δεν απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι όπως είπε, θα απολογηθούν δημοσίως οι υποστηρικτές του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού; 

Αυτό που είπε σε αυτή την ομιλία του ότι «Αμερική ως χώρα δεν υπάρχει, αλλά όλοι οι κάτοικοί της Αμερικής είναι Εβραίοι», δεν τους δίνει ‘’σημεία’’ για τα λεχθέντα του;

Δυστυχώς δεν πείθονται. Ούτε φυσικά τους προβληματίζει το γεγονός ότι κανείς από αυτούς που τον γνώρισαν τότε, δεν ομιλεί για τέτοιο χάρισμα. 

Ούτε ένας δεν ομιλεί, γιατί ξέρουν ότι τότε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός τρομοκρατούσε τον κόσμο και ο Άγιος Παΐσιος τον παρηγορούσε. Όσοι τον γνώρισαν τότε γνωρίζουν τη μεγάλη διαφωνία του με τον  Άγιο Παΐσιο, αλλά δεν συμφέρει να την μαθαίνουν όσοι τον γνώρισαν μεταγενέστερα.

Δηλαδή κάθε φορά που θα πλησιάζει η Ελλάδα σε πολιτειακή κρίση θα πανηγυρίζουν και οι υποστηρικτές ότι επαληθεύτηκε ο ‘’δικός’’ τους;  Αυτό τους ενδιαφέρει; Η Ελλάδα καίγεται και αυτή είναι η έγνοια τους; Τόσες φορές διαψεύστηκε. Και πολιτειακή κρίση να υπάρξει, αυτό είναι αποδεικτικό του  προφητικού του χαρίσματος; Όσοι δοκίμασαν τις προηγούμενες τρομοσυμβουλές του γνωρίζουν και σωπαίνουν λυπημένοι. 

Το προφητικό και διορατικό χάρισμα δεν είναι με ‘’ποσοστά επιτυχίας’’. Εμείς στην Κύπρο δοκιμάσαμε την πικρία του τρόμου των λεχθέντων του επανειλημένα, που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Οι «ακοές πολέμων» (1981, 1993, 1995, 1998, 1999) που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν δεν τους προβληματίζουν;

No comments:

Post a Comment