Saturday, June 20, 2015

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο ομολογητής Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ με επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο ζητά την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου της Ιεραρχίας για να δοθεί ηχηρή ομόφωνη απόφαση εναντίον της πρόθεσης της κυβέρνησης να επεκτείνει το "σύμφωνο συμβίωσης" στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το αίτημα του Σεβ. Κυθήρων το έθεσαν ήδη και οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πειραιώς αλλά ο Μακαριότατος έκρινε ότι η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι αρκετή.

Ο Σεβ. Κυθήρων έχει δίκαιο. Διαφορετική αίσθηση θα προκαλούσε μια δυναμική απόφαση των 80 τόσων ιεραρχών αντί της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Μακαριότατος πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση του. Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι προς την ορθή κατεύθυνση αλλά είναι ανεπαρκής. Χρειάζεται δυναμική ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας. 

Παράλληλα πρέπει να ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις προς τους ΑΝ.ΕΛ. για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να ακυρώσει τις αποφάσεις της.

Συμμερίζομαι απολύτως την έλλειψη εκτίμησης προς τους ΑΝ.ΕΛ. που τρέφει η πλειοψηφία του κόσμου. Αλλά η πρότασή μου να χρησιμοποιηθούν οι ΑΝ.ΕΛ. ως όργανο πίεσης -και γιατί όχι εκβιασμού- της κυβέρνησης δεν ερείδεται στην ανύπαρκτη φερεγγυότητα των ΑΝ.ΕΛ.. Στηρίζεται στους κινδύνους που τους υπαγορεύει το ένστικτο της πολιτικής τους αυτοσυντήρησης. "Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι" μπορεί να αποδειχθούν οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" για το στόχο μας ή το λιγότερο να εκτεθούν για την υποκρισία και την αφερεγγυότητά τους.

No comments:

Post a Comment