Thursday, June 18, 2015

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;


ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κεραυνοβόλα και προσεκτική η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφορικά με την νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Τι επιδιώκει ο κ. Υπουργός;

Να απονευρώσει την όποια αντίδραση της Εκκλησίας.

Με την επιστολή του επαναλαμβάνει πολύ προσεκτικά τις θέσεις των οπαδών της επέκτασης του συμφώνου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και αναγνωρίζει (ω! της καλωσύνης και γενναιοδωρίας το μέγεθος!!!) στην Εκκλησία το δικαίωμα να έχει τις θέσεις της, αλλά εξηγεί ότι η Πολιτεία θα θεσπίσει το σύμφωνο επειδή έχει τους δικούς της όρους του παγνιδιού που δεν δεσμεύονται από το χριστιανικό πλαίσιο του γάμου.

Αλλά τότε γιατί τότε έσπευσε να αποστείλει άμεσα την επιστολή;

Μόνον για ένα λόγο! Επειδή πληροφορήθηκε ότι θα συνέλθει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να αποφασίσει για το θέμα και φοβάται τις αντιδράσεις.

Φανταστείτε επομένως πόσο περισσότερο θα φοβόταν αν συνερχόταν η Σύνοδος της Ιεραρχίας!

Ο Μακαριότατος μετά την επιστολή του κ. Παρασκευόπουλου μία μόνον ενέργεια μπορεί να  κάνει για να είναι αποτελεσματική η αντίδραση της Εκκλησίας. Να συγκαλέσει αμέσως την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για να καταγγείλουν στο λαό ότι την ώρα που η κυβέρνηση συζητά την επιβίωση της χώρας βρήκε την ευκαιρία να περάσει το νομοσχέδιο καταστρατήγησης του χριστιανικού γάμου.

Ουδεμία ολιγωρία ή δισταγμός είναι επιτρεπτός.

No comments:

Post a Comment