Wednesday, April 18, 2012

Η ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ"


Η ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, υπεύθυνος των εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Ρωσίας, θέτει “τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων”, όταν διαπιστώνει ότι ο υπό αριθμό ένας εχθρός του χριστιανισμού στη Δύση, είναι η λεγόμενη “πολιτική ορθότητα” των αθέων που θέλουν να αποχρωματίσουν την Ευρώπη - και όχι μόνον - από τις χριστιανικές της καταβολές.


Ακόμη και η φάτνη του Χριστού την περίοδο των Χριστουγέννων ενοχλεί μερικούς και καταθέτουν μήνυση εναντίον των Δημοτικών Αρχών των Αμερικανικών πόλεων επειδή στήνουν φάτνες την περίοδο των Χριστουγέννων.!!!


Το Merry Christmas θεωρείται ανάρμοστη ευχή την περίοδο των Χριστουγέννων και προκρίνεται ως “πολιτικά ορθή” η χρήση του Season’s Greetings!


Οπως είχε επισημάνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών είναι πρώτα οι δικοί μας “προοδευτικάριοι” που δημιουργούν εντυπώσεις σε βάρος της Εκκλησίας και της πίστης μας και εξαιτίας τους δημιουργείται πρόβλημα και με τους ξένους που αναπαράγουν τις κακόβουλες ειδήσεις “ελληνικών” (και ο Θεός να τους κάνει!) παραγόντων.


Σε χώρες όπως τον Καναδά ή σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ η “πολιτική ορθότητα” απειλεί άμεσα τις δημοκρατικές ελευθερίες και προπαντός το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.


Ας ελπίσουμε ότι μέσα από τις ίδιες τις Δυτικές κοινωνίες θα υπάρξει αντίδραση εναντίον αυτών των τάσεων, οι οποίες απειλούν όχι μόνον τη δημοκρατία αλλά και συντελούν σε διωγμούς σε βάρος των χριστιανών.


Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από τη συνέντευξη του Σεβασμιότατου Βολοκολάμσκ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΡΩΤΗΣΗ:


Σε τι οφείλεται από την άποψή Σας η κατάσταση όταν τα τελευταία χρόνια παρόμοια περιστατικά διαδέχεται ένα το άλλο; (Εννοεί όπως αυτό που καταδιώκουν ανθρώπους επειδή φορούν σταυρό).


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ:


Πιστεύω πως σε πολλές δυτικές χώρες κα ειδικότερα στη Μεγάλη Βρετανία εκδηλώθηκε κάποια μανία απέναντι στην πολιτική ορθότητα, η οποία εξελίσσεται με ταχύτητα μανιακής ψυχώσεως.


Αυτή η πολιτική ορθότητα είναι η ακόλουθη: ο Θεός φυλάξοι, εμείς ως χριστιανοί ή εκπρόσωποι της α΄ή β΄ Δυτικής χώρας να προσβάλουμε τάχα τρόπον τινά τους μουσουλμάνους, τους ιουδαίους, τους ινδουϊστές ή οπαδούς άλλων θρησκειών.


Για να μην προκαλούμε διαθρησκειακές συγκρούσεις προτείνεται αυτή η λύση όπως η απομάκρυνση της θρησκείας από το κοινωνικό χώρο και η αφαίρεση από την κοινωνία των θρησκευτικών συμβόλων. Τότε μεταξύ των δογμάτων δήθεν θα επικρατήσουν ειρήνη και αγάπη.


Και όμως ξέρουμε ότι τα θρησκευτικά σύμβολα μιας ομολογίας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν προκαλούν στους οπαδούς άλλων δογμάτων κανένα εκνευρισμό, αλλά αντίθετα μια συμπάθεια.


Στην πραγματικότητα τα θρησκευτικά σύμβολα εκνευρίζουν ακριβώς τους άθεους και οπαδούς της κοσμικής κοσμοαντίληψης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι σταυρομάχοι είναι οι μαχόμενοι άθεοι.


Είναι δυνατόν να πούμε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες έχει διαμορφωθεί και δραστηριοποιείται ένα λόμπυ από ανώτατους αξιωματούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν θερμά τη νομιμοποίηση των ενώσεων ομόφυλων προσώπων, την ευθανασία, κτλ. δηλαδή την άρση των περισσότερων απαγορεύσεων που επί αιώνες ίσχυαν στην κοινωνία;


Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια συνωμοσία και μάλιστα όχι μόνον κατά των χριστιανών, αλλά αποβλέπουσα στην υπονόμευση των θεμελίων όλων των παραδοσιακών θρησκειών;


Βεβαίως, για αυτούς τους ανθρώπους ο χριστιανισμός, ο σταυρός και άλλα χριστιανικά σύμβολα είναι κόκκινο πανί.


Και δεν είναι τυχαίο ότι τους εκνευρίζουν αυτά τα σύμβολα, διότι ο χριστιανισμός έχει μια πολύ σαφή θέση για τα θέματα αυτά.


Έχουμε πει επανειλημμένως ότι σε μια σειρά χριστιανικές Εκκλησίες και ιδίως στην Αγγλικανική “Εκκλησία” αυτές οι ίδιες παραδοσιακές αντιλήψεις περί ηθικών αξιών σήμερα υφίστανται αλλοιώσεις.


Αυτή η ηθική διδασκαλία, η οποία είναι διατυπωμένη στην Αγία Γραφή, στην Καινή Διαθήκη, στο Ευαγγέλιο, στις επιστολές των Αποστόλων, στα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων αντικαθίσταται από νέα φιλελεύθερα πρότυπα, τα οποία ενσωματώνονται στην περί ηθικής διδασκαλία της α΄ή της β΄χριστιανικής Εκκλησίας επιβάλλοντας τροποποίηση των ηθικών αξιωμάτων ώστε να συμμορθφωθούν με τα κοσμικά πρότυπα.


Τα θυμάμαι πολύ καλά, διότι στο διάστημα 1993-95 ο ίδιος πραγματοποίησα σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία.


Και ακριβώς μπροστά στα μάτια μου, ακόμα και μέσα σε μια διετία παρατηρούσα τη σταδιακή διολίσθηση της αγγλικής κοινωνίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς την άβυσσο αυτής της εκκοσμίκευσης.


Λ.χ. θυμάμαι μια περίπτωση, όταν σε μια δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή (μου φαίνεται ήταν το «Hard Talk») ετέθη ερώτηση (ήταν μάλιστα και ο τίτλος της εκπομπής): «Είναι ανάγκη ο ιερέας να πιστεύει στον Θεό;»


Η υπόθεση ήταν η εξής: ένας αγγλικανός ιερέας Anthony Freeman έγραψε ένα βιβλίο όπου επιχειρούσε να αποδείξει ότι ο Θεός ως πρόσωπο δεν υπάρχει, αλλά πρόκειται για μια ιδέα, την οποία επινόησαν οι άνθρωποι για την ηθική τους τελειοποίηση.


Μετά από λογοκρισία από εκκλησιαστικές αρχές στο συγγραφέα επιβλήθηκε η εξής ποινή: του δόθηκε προθεσμία ενός χρόνου στα πλαίσια της οποίας έπρεπε να σκεφθεί και επίσης του συστήθηκε να αναθεωρήσει τη θέση του.


Δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια εκείνης της προθεσμίας συνέχιζε να ενεργεί ως Αγγλικανός “ιερέας” και να τελεί ιεροπραξίες χωρίς να πιστεύει στον Θεό. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνταν στην Αγγλία ακόμα τότε, τη δεκαετία του ΄90. Και φυσικά ότι η κατάσταση επιδεινώνεται όλο και περισσότερο.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment