Wednesday, April 18, 2012

Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ 2013



Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ 2013


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Διαβάζουμε στο “Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία”:


“Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ δεν σχεδιάζει ταξίδι στη Σερβία τον επόμενο χρόνο με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 17 αιώνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι.


Σύμφωνα με το θρησκευτικό πρακτορείο ενημέρωσης (VIA), ο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι σε επαφές με το Σερβικό Πατριαρχείο αναφέρθηκε «το ενδεχόμενο» επίσκεψης του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σερβία, στην πόλη Νις, όπου θα πραγματοποιηθούν επετειακές εκδηλώσεις.


Η Νις (Ναϊσός) είναι η γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος το 313 μ.Χ. έγραψε το Διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο θεσπίστηκε η ανεξιθρησκεία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και σταμάτησαν οι διωγμοί των χριστιανών.


«Ωστόσο, οι σκέψεις αυτές δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί» ανέφερε ο Φεντερίκο Λομπάρντι, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόσκληση του μέχρι πρότινος προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς να επισκεφθεί τη χώρα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’.


Τη δήλωση του εκπροσώπου της Αγίας Έδρας ότι δεν σχεδιάζεται ταξίδι του Πάπα στη Σερβία το 2013 μετέδωσε και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.


Η ίδια πληροφορία μεταδόθηκε και σε εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού του Βατικανού.


Σήμερα, στο Βατικανό, από την παπική επιτροπή για θέματα ιστορίας διοργανώνεται διεθνές συνέδριο με θέμα «Μέγας Κωνσταντίνος – στα ίχνη των ριζών της Ευρώπης».”


ΤΙ ΛΕΓΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;

________


Προσοχή τι λέγει η ανακοίνωση του θρησκευτικού πρακτορείου και του Βατικανού.


Δεν λένε ότι δεν θα πάει ο Πάπας στη Σερβία. Το αντίθετο λένε. Οτι υπάρχει πρόσκληση του Προέδρου Τάντιτς να πάει και αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο με τη διαφορά ότι η επίσκεψη αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί το 2013.


ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΩΘΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

__________


Το γεγονός όμως ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ποντίφηκα το 2013, οπότε στη Νις θα γίνουν εορτασμοί για τα 1700 χρόνια από την υπογραφή του Διατάγματος της ανεξιθρησκείας, σημαίνει ότι ο Πάπας δεν θα συλλειτουργήσει ή έστω συμπροσευχηθεί με τους ορθοδόξους πρωθιεράρχες οι οποίοι θα πάνε στην Νις για τους εορτασμούς.


Ετσι, έστω και αν η Σερβική Εκκλησία ακολουθήσει το κακό παράδειγμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ρουμανίας και της Κύπρου να προσκαλέσει τον Πάπα, τουλάχιστον δεν θα το κάνει κατά τη διάρκεια των εορτασμών οπότε θα υποχρέωνε έμμεσα τους Ορθοδοξους Πρωθιεράρχες να συνέλθουν για συμπροσευχές με τον Αιρεσιάρχη του Βατικανού.


Ο ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

____________


Σε ποιον οφείλουμε την ευεργεσία για την ακύρωση της μετάβασης του Πάπα;


Θα θέλαμε πολύ να την αποδώσουμε στους Σέρβους ιεράρχες πλην όμως οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η ματαίωση της μετάβασης του Πάπα στους εορτασμούς οφείλεται πρώτιστα στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, ο οποίος δεν θέλει να γίνουν εορτασμοί με την παρουσία του Πάπα πριν η Ρωσική Εκκλησία τα βρει με το Βατικανό και πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη Κύριλλο.


Ας είναι! Εστω και μέσα από τις έριδες για πρωτεία ο Θεός ξέρει πώς να μετατρέπει το πικρό γλυκύ.


No comments:

Post a Comment