Saturday, April 21, 2012

ΚΥΡΙΕ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ


ΚΥΡΙΕ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΠΑΔΙ ΣΟΥ


Του Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Νικόλαου

===================


Χθες Τον ικέτευα θερμά, εκοιμήθηκα στο πάτωμα και Του είπα:


Νά, Κύριε, κοίταξε το παιδί Σου.


Από Σένα περιμένει τη λύση των προβλημάτων του.


Tο κάνω αυτό όχι για να εκβιάσω μια λύση δική μου, αλλά για να Σου πω, Κύριέ μου, πώς μόνο σε Σένα ελπίζει το παιδί Σου, γι’ αυτό μην αποστρέψεις το πρόσωπό Σου.


Και ήλθε τόσο γρήγορα η παρηγοριά του Πνεύματός Του.


Ας έχει δόξα!


*****


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ

__________


Απαύγασμα αληθώς αγαπώσης τον Κύριο καρδίας αποτελεί η παρατεθείσα απ’ τον αγαπητό ιστολόγο προσευχή του εν αγίοις αυλιζομένου μακαριστού Νικολάου Σελέντη.


Η θερμότητα της ικεσίας, η συναίσθηση ότι δεν εκβιάζεται ο Θεός απ’ τη μεριά του προσευχόμενου που μόνο ελπίζει και το δοξολογικό ξέσπασμα μετά τη γρήγορη ανταπόκριση του Παναγίου Πνεύματος αποκαλύπτουν το ύψος της πνευματικής προόδου και ωριμότητας μιας ομολογουμένως αγίας ψυχής που τόσο δοκιμάστηκε στο πειρατήριο αυτό που ονομάζεται γήινη ζωή και που τώρα απολαμβάνει την αμοιβή απ’ τον αγωνοθέτη Κύριο των κόπων των αγώνων του παρέα με τους αγγέλους και τους αγίους.


Ο μακαριστός Νικόλαος αγάπησε το Χριστό με μια αγάπη ολοκληρωτική, χωρίς ημίμετρα. Ζούσε και ανέπνεε επί γης τη βασιλεία του Θεού.


Εκλέισε το μητροπολιτικό θρόνο της Χαλκίδας και ο πιστός λαός τον έκλαψε όταν κοιμήθηκε αφού υπήρξε κατά γενική ομολογία ιδεώδης ποιμένας της Εκκλησίας του Θεού.


Είη η μνήμη του αιωνία!



ΠΗΓΗ:


Ανάστασιος


No comments:

Post a Comment