Tuesday, April 13, 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ




ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========================


Μεταδίδει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διέψευσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν βοήθεια για επιδιόρθωση των εκκλησιών στα κατεχόμενα.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωση που εξεδόθη χθες από το λεγόμενο προεδρικό γραφείο, ο κ. Ταλάτ είπε ότι η ε/κ πλευρά προσπαθεί να κάνει την Τουρκία συνομιλητή, αγνοώντας τους Τουρκοκύπριους.


Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι είναι «εντελώς ψέμα» η δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι πρόκειται να ζητήσει βοήθεια από τον κ. Ερντογάν για αποκατάσταση των εκκλησιών στα κατεχόμενα, καθώς και του μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα.


Είπε ότι είναι εντελώς αδιανόητο η Τουρκία να αντικαταστήσει την Τ/κ πλευρά στις συνομιλίες και προειδοποίησε τον Τύπο αναφορικά με ειδήσεις για το θέμα αυτό.


Είπε, επίσης, ότι όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται την ε/κ πλευρά ως διαπραγματευτή”.



ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

______________


Τώρα πέστε μου, πατέρες και αδελφοί, τι στην αλήθεια συμβαίνει: Πράγματι θα αφεθεί ο Μακαριότατος Κύπρου να θέσει θέμα επιδιόρθωσης και συντήρησης των κατεστραμμένων και λεηλατημένων προσκυνημάτων μας στο Βορρά; Ή μήπως ο “σύντροφος” Ταλάτ ο “καρντάσιης” του “σύντροφου” Χριστόφια, έχει δίκαιο όταν λέγει ότι η Τουρκία δεν θα κάνει συνομιλητή της τον Αρχιεπίσκοπο επειδή δεν θέλει να υποκαταστήσει το τουρκοκυπριακό (στη θεωρία αλλά τουρκοκρατούμενο στην πράξη) “κράτος”;

Ενα είναι το σίγουρο: Αποκλείεται να αληθεύουν και οι δύο εκδοχές.


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

__________________


Ας προσέξει, λοιπόν, ο Μακαριότατος επειδή οι Τούρκοι δεν το έχουν για πολύ το “είπα - ξείπα”. Μπορεί να πηγαίνει έτοιμος για να δει τον Ερντογάν για να του ζητήσει αποκατάσταση των ερειπωμένων εκκλησιών μας αλλά μπορεί και να δεχθεί ψυχρολουσία ή κανονικό δούλεμα. Με Τούρκους μιλάμε, Μακαριότατε.


ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

___________


Πόσες φορές μας είπαν ότι θα ανοίξουν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης; Και δεν το είπαν σε μας μόνο. Το είπαν και στην Ουάσιγκτον, το είπαν και στις Βρυξέλλες! Σάμπως το έχουν δύσκολο να υποσχεθούν οτιδήποτε και να μην τηρήσουν ποτέ καμιά από τις υποσχέσεις τους; Τόσο πολύ τήρησαν την επί δεκαετίες υπόσχεσή τους ότι θα ανοίξουν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ώστε ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε προχθές ότι σκέφτεται να την ανοίξει στην Αλεξανδρούπολη!!!



ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΕΣ

______________


Για προσέξτε, λοιπόν, τώρα που ετοιμάζεστε να δείτε τον Ερντογάν. Στη φωλιά του λύκου πηγαίνετε! Δέχθηκε να σας δεχθεί σε ακρόαση όχι για να προαγάγει τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ευρωπαίων και των Αμερικανών.


No comments:

Post a Comment