Thursday, April 8, 2010

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!



ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ
ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================
Αναφέρει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη ανακοινώνουν την έκδοση και κυκλοφορία του 2ου Τόμου των έργων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος.

Ο τόμος περιλαμβάνει τις Λειτουργικές και τελετουργικές Εγκυκλίους σύνολης της Αρχιερατικής του διακονίας (1974-1998 στην Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος και 1998-2008 στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών).

Στα κείμενα αυτά αποκαλύπτονται και ξεδιπλώνονται εναργέστατα το λειτουργικό ήθος και πάθος του Μακαριστού Πρωθιεράρχου, το ενδιαφέρον του για την διαρκή λειτουργική αγωγή των πιστών, την συνεχή λειτουργική εκπαίδευση του ιερού κλήρου, την καλλιέργεια της ιεροκηρυκτικής διακονίας, καθώς και την κατά τάξη και ακρίβεια τέλεση όλων των Εκκλησιαστικών ακολουθιών.

Καταγράφεται, επίσης και η αγωνία του για την παρατηρούμενη δυσκολία αποδοχής και κατανόησης των λειτουργικών δρωμένων από τους νέους, κυρίως, της εποχής μας, γεγονός που τον οδήγησε στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, που υπήρξαν καρπός της αδιάλειπτης και αναμφισβήτητης ποιμαντικής του μέριμνας και φροντίδας”.

ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
__________________________

Από ότι διαπιστώνω οι αυλικοί του αείμνηστου Χριστόδουλου συνεχίζουν απτόητοι το εργο τους με την προβολή του εκλεκτού της καρδιάς τους. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που ενθουσιάζει ορισμένους με την προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Για τους μεν αυλικούς του δεν δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τους λόγους. Η παράγραφος που παραθέτουμε με έντονα στοιχεία εξηγεί πολλά. Οχι όλα!

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
___________________________

Οι υπόλοιποι, όμως, που αναπολούν ακόμη με νοσταλγία το Χριστόδουλο; Αν υπήρχε Νόμπελ αφέλειας θα μπορούσαν επάξια να το διεκδικήσουν! Κάποιοι ανώνυμοι οπαδοί του λ.χ. έγραψαν σχόλια στον ιστοχώρο ισχυριζόμενοι ότι ο Χριστόδουλος ήταν μέγας Αρχιεπίσκοπος επειδή αφύπνισε το λαό εναντίον του κινδύνου της παγκοσμιοποίησης με τους αγώνες που έκανε για το θέμα των ταυτοτήτων!!!

Δεν απευθυνόμαστε στους αυλικούς του βέβαια! Αυτοί ξέρουν από πρώτο χέρι - και μάλιστα χέρι γενναιόδωρο - τον αληθινό Χριστόδουλο. Ο διάλογος γίνεται με αυτούς που πίστεψαν στο Χριστόδουλο ως μέγα “αντιπαγκοσμιοποιημένο” ηγέτη. Για να βοηθήσουμε τους τελευταίους να μορφώσουν την αληθινή εικόνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου παραθέτουμε απόσπασμα από τον κοσμικό τύπο με τα ευρήματα της πολυτελούς έπαυλής του, άμα τη εκδημία του:

ΤΑ “ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ” ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
_______________________

“Μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου άνοιξαν το ιδιαίτερο δωμάτιο στο ανάκτορο-σπίτι του. Ένας Αρχιεπίσκοπος του οποίου "μέριμνα είναι η σωτηρία της ψυχής" διατηρούσε μεταξύ άλλων: 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια. Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πένες ανεκτίμητης αξίας. Πάρα πολλούς χρυσούς και αργυρούς σταυρούς ευλογίας με πολύτιμα πετράδια. Έναν μεγάλο πολυτιμότατο πολυέλαιο Baccarat αξίας 50.000 ευρώ, η ανώτερη φίρμα στον κόσμο. Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani. Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλύτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο. Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά. Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών, όλα από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church's, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια. 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η καθεμία. Και πολλά άλλα που κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε. Όλα γι' αυτόν τον εδώ "μάταιο" κόσμο”. (“Πολίτης”).

Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ
___________________
Ο Θεός ας του συγχωρήσει τα πολλά εκκλησιαστικά εγκλήματα που διέπραξε κατά της άμωμης μας πίστης. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Οτι μας κουβάλησε τον Πάπα στην Αθήνα; Οτι πήγε στο Βατικανό παρά την αντίθετη γνώμη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος; Οτι δημιούργησε την έριδα με το Πατριαρχείο; Οτι προώθησε κληρικούς όπως τους Μεσσηνίας, Δημητριάδος και Σύρου στο επισκοπικό αξίωμα; Οτι πλαστογράφησε τα ψηφοδέλτια για να μεταθέσει τον Μπεζενίτη στην Αττική; Οτι πρωτοστάτησε στη δημιουργία του κινήματος του Νεοβαρλααμισμού που ακόμη ταλανίζει την Εκκλησία; Οτι χαρακτήριζε “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας” τους παραδοσιακούς πιστούς; Οτι συγχρωτιζόταν με τους εφοπλιστές και διέμενε στα “αντιπαγκοσμιοποιημένα” "Four Seasons"; Οτι εξευτέλισε την Εκκλησία με το παραδικαστικό κύκλωμα; Οτι διαιώνισε το εκκλησιαστικό πρόβλημα αντί να το λύσει με την αποκατάσταση του κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος στο Θρόνο του;
Οπως είπαμε, Θεός συγχωρέσει τον! Δεν τα έχουμε με ένα κεκοιμημένο, αλλά έκανε πολύ, πάρα πολύ κακό στην Εκκλησία.




No comments:

Post a Comment