Sunday, December 17, 2017

ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Ι. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΙΚΟ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΕΡΜΟ


ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Ι. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΙΚΟ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΕΡΜΟ
=====

1.) Δεν γνωρίζω εαν είναι καλός ψυχίατρος ο π. Βασίλειος Θερμός.

Γνωρίζω όμως ότι η αποστολή της πνευματικής ηγεσίας είναι να διαπαιδαγωγεί ηθικά και πνευματικά το ποίμνιό της και να το προφυλάγει απο τις πλάνες.
Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση και ανάλυση του θέματος από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ κ. Κουντουρά διακεκριμένου ιατρού και ερευνητή του οποίου το έργο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της πατρίδας μας.

Θα συνιστούσα στον π. Θερμό να μελετήσει με πολλή προσοχή και ενδελεχώς το άρθρο του καθηγητή κ. Κουντουρά σχετικά με την ομοφυλοφυλία και την αλλαγή φύλλου για να διαπιστώσει πόσο επιστημονικά τεκμηριωμένα είναι τα διαλαμβανόμενα στο σχετικό κείμενο.

*****

2.) Όσοι δεν έχουν περάσει τις εργασίες τους από κρίση (με τουλάχιστον δύο εξειδικευμένους κριτές στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο της έρευνας να κρίνουν την καταλληλότητα του προς δημοσίευση άρθρου) για να δημοσιευτούν σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα που λέει ο κ. Κουντουράς. Η καταξίωση του επιστήμονα-ερευνητή είναι η δημοσίευση των έργων του σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και οι ετεροαναφορές στα έργα του από άλλους ερευνητές.

Το να γράφεις βιβλία χωρίς το έργο σου να περνά από την κρίση των ειδικών είναι σαν να έχεις πάρει το πτυχίο της επιστήμης σου χωρίς εξετάσεις. Σαν να παρακολούθησες κάποια μαθήματα, έγραψες κάποιες εργασίες και εξετάσεις που δεν διορθώθηκαν-βαθμολογήθηκαν ποτέ από ειδικό.

Τα κείμενα του π. Θερμού δεν τα έχω διαβάσει οπότε δεν θέλω να εκφέρω γνώμη. Αν όμως είναι έτσι όπως γράφονται εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον στέλνει στο επισκοπικό και συνοδικό δικαστήριο ο επίσκοπός του. 

Τέλος το έργο του στην βιβλιογραφική βάση scopus περιορίζεται σε ένα άρθρο του 2013 στο European Journal of Science and Theology με τίτλο «If addiction is an answer, then what was the question? Towards a cultural and a theological understanding of addiction». Ο συγγραφέας έχει μηδέν ετερεοαναφορές και h-index 0.

ΠΗΓΗ:

Ακτίνες

No comments:

Post a Comment