Friday, December 22, 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Κατάνυξη”:

“Την ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και Θαυματουργού, στις 19 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον άνω Ναό της βασιλικής, όπου εδώ και 930 χρόνια φυλάσσονται τεθησαυρισμένα τα τίμια λείψανα αυτού του μεγάλου Αγίου.

Στη Θεία Μυσταγωγία παραβρέθηκαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μπάρι Μπιτόντο Φ. Κακούτσι, ο Προϊστάμενος της Κοινότητας Δομινικανών Ιερέας Τζοβάννι Ντιστάντε και ο Ιερέας Υάκινθος Destivelle, στέλεχος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσέφερε στο Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο εικόνα του Αγίου Τύχωνα, Πατριάρχη πάσης Ρωσίας, του οποίου η 100η επέτειος από την εκλογή στον Πατριαρχικό Θρόνο συμπληρώθηκε το Δεκέμβρίο ε.ε. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Μπάρι-Μιτόντο Φ. Κακούτσι προσέφερε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και τους συλλειτουργήσαντες Αρχιερείς φιάλες με το άγιον μύρο από τα λείψανα του Αγίου Νικολάου.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για την επίσκεψη και την αδελφική κοινωνία και συναναστροφή. Κατά τη γενομένη συνάντηση τα μέρη συνεζήτησαν την παρούσα συνεργασία μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωμαιοκαθολικής επαρχίας Μπάρι.

Αυθημερόν, το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Ινστιτούτου Πατερικών και Οικουμενικών Μελετών παρά τη βασιλική του Αγίου Νικολάου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Μπάρι-Μπιτόντο Φ. Κακούτσι, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του τίτλου Επίτιμου Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής Απουλίας στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα.

Δεν ξέρω αν χρειάζονται σχόλια.

Όσοι εξακολουθούν αφελώς να πιστεύουν ότι η Εκκλησία της Ρωσσίας είναι φερέγγυος παίκτης στη μάχη κατά του Οικουμενισμού και ότι διαφωνεί με τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης δεν ξέρουν τι λένε.

Τα ρεζιλίκια που γίνονται στο Φανάρι και αλλού σημειώθηκαν και στο Μπάρι, όπου Παπικοί αξιωματούχοι συμπροσευχήθηκαν με τους Ρώσσους Ιεράρχες.

Ο Σεβ. Βολοκολάμσκ αναγορεύθηκε από τους Παπικούς Επίτιμος Διδάκτορας.

Το είπα χίλιες φορές το επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά.

Μόνον στις παραδοσιακές Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας μπορούμε να στηρίζουμε τις ελπίδες μας, οι οποίες δεν είναι ισότιμα μέλη του ΠΣΕ και καταδίκασαν τη Σύνοδο της Κρήτης ως οικουμενιστική Σύνοδο.

Η καταδίκη της Συνόδου της Κρήτης από τους εθνοφυλετιστές της Ρωσσίας και της Αντιόχειας δεν σημαίνει τίποτα, επειδή καταδικάζουν τη Σύνοδο όχι, ως αιρετική, αλλά επειδή δεν λειτούργησε βάσει της αρχής της ομοφωνίας, και προπαντός, επειδή δεν τους βοηθά να προωθήσουν τις εθνοφυλετικές τους θέσεις και τη φιλοπρωτεία τους ανάμεσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

No comments:

Post a Comment