Saturday, December 16, 2017

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ!



ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το καλά ενημερωμένο -ιδίως για εθνικά θέματα και για θέματα Αποτείχισης- ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός”- δημοσίευσε https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/12/blog-post_85.html το κλητήριο θέσπισμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας προς τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σέρρα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σισσίων, επειδή αποτειχίστηκε από τον οικείο Μητροπολίτη του Σεβ. κ. Δημήτριο μετά τη Σύνοδο της Κρήτης.

Για αρκετό χρονικό διάστημα ο Σεβ. Κεφαλληνίας έδειξε ότι θα ανεχόταν τον κληρικό αυτό να μην τον μνημονεύει χωρίς να λάβει μέτρα εναντίον του.

Τώρα είναι φανερόν ότι ο Σεβ. κ. Δημήτριος αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη μέτρων εναντίον του π. Ιγνάτιου. Άγνωστο γιατί μετεβλήθησαν οι προθέσεις του Σεβασμιώτατου κ. Δημήτριου.

Γονυπετείς παρακαλούμε τον Σεβ. Κεφαλληνίας να μην οδηγήσει σε καθαίρεση τον αποτειχισθέντα κληρικό, επειδή το μόνο που θα κατορθώσει θα είναι να τον εξωθήσει στη δημιουργία σχίσματος.

Ποιος, εκτός από το διάβολο, έχει κέρδος με τη δημιουργία σχισμάτων;

Το κατηγορητήριο της Μητροπόλεως αναφέρει ότι ο π. Ιγνάτιος προκαλεί σκανδαλισμό με όσα διαδίδει στους πιστούς για τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και τους Ορθόδοξους Προκαθημένους. Ακόμη και αν αληθεύει η κατηγορία, η τυχόν καθαίρεσή του πώς θα εμποδίσει τον π. Ιγνάτιο να λέγει τα ίδια πράγματα; Δεν είναι λογικό να αναμένουμε ότι θα του δώσει έναυσμα να λέγει τα ίδια πράγματα πιο αποφασιστικά και επίμονα;

Επομένως τι θα αποφέρει τυχόν καθαίρεσή του;

Σεβασμιώτατε Κεφαλληνίας! Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να μην καθαιρέσετε τον π. Ιγνάτιο. Αναλογιστείτε τι κέρδισε η Εκκλησία της Ελλάδος, επειδή κατεδίωξε απηνώς τους Παλαιομερολογίτες τη δεκαετία του 1950 και νωρίτερα.

Απολύτως τίποτε δεν κέρδισε. Απλά παγίωσε το σχίσμα χωρίς να λύσει κανένα πρόβλημα.

1 comment:

  1. Επιτρέψτε μας μία διευκρίνηση προς εσάς και προς τους αναγνώστες σας (λόγω παρερμηνείας που προέρχεται από το κείμενο - κλήση σε απολογία).

    Ο π.Ιγνάτιος φυσικά και ΔΕΝ εγκατέλειψε το μοναστήρι του. Συνεχίζει και λειτουργεί εκεί όπως έκανε τόσα χρόνια.
    Στο μοναστήρι αυτό βρίσκεται από το 1992. 25 έτη.

    Επίσης πρέπει να επισημανθεί -προκύπτει και από το κείμενο κλήση σε απολογία- ότι έγκαιρα, ΠΡΙΝ την σύνοδο της Κρήτης, είχε προειδοποιήσει τον μητροπολίτη του.

    Απόλυτη συνέπεια λοιπόν λόγων και έργων για την προάσπιση της ορθόδοξης αλήθειας. Μακάρι να τηρούσαν την ίδια στάση, προ και μετά της συνόδου και όλοι οι υπόλοιποι αρχιμανδρίτες μας.

    Στο μοναστήρι αυτό ζει μόνος του εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που κοιμήθηκε ο ηγούμενος του. Δεν ήθελε να φέρει τον τίτλο του ηγουμένου επειδή δεν υπήρχε μοναχική αδελφότητα που θα εξέλεγε ηγούμενο. Όμως ο νυν μητροπολίτης έσπευσε τώρα να ορίσει "ηγουμενεύοντα", τον αρχιμανδρίτη που κάνει την ανάκριση και υπογράφει την κλήση σε απολογία, ο οποίος φυσικά, δεν είχε, ούτε έχει καμία σχέση με το μοναστήρι!

    Η ίδια επανάληψη με όσα συνέβησαν στα μοναστήρια στην Πτολεμαϊδα (Αγ.Παρασκευή) και στο Αμύνταιο (Αγ.Γρηγόριο Παλαμά) της μητρόπολης Φλωρίνης. Ορίζουν άλλους ως ηγουμένους και μετά ο νέος "ηγούμενος" με την "επιτροπή" απαιτούν να φύγουν οι μοναχοί από το μοναστήρι..

    Θυμάστε που ταυτόχρονα κόπηκαν οι μισθοί τόσο στους πατέρες της Φλώρινας που διέκοψαν την μνημόνευση, όσο και στον π.Φώτιο στο Σιδηρόκαστρο (πριν 2-3 μήνες, τον Σεπτέμβριο 2017);
    Λες και υπάρχει κάποιο κέντρο και κατευθύνει τους μητροπολίτες πανελλαδικά.

    Πάντα είχαμε την υπόνοια ότι κάποιοι προβατόσχημοι "λύκοι" πέτυχαν να καταλάβουν δεσποτικούς θρόνους. Πάντα συνέβαινε αυτό στην εκκλησία. Όταν το βεβαιώνει ο Μέγας Βασίλειος για την εποχή του, τι να πούμε εμείς σήμερα; Μας αιφνιδίασαν όμως κάποιοι μητροπολίτες που γνωρίζαμε και που -λόγω της εξωτερικής σεμνότητας τους- θεωρούσαμε ευλαβείς και ευσεβείς (Φλωρίνης, Αιτωλίας κλπ) που στη δύση της επίγειας ζωής τους, επέλεξαν τον ρόλο του "δημίου". Μια μέρα θα φύγουμε όλοι από αυτή τη ζωή και θα δώσουμε λόγο για κάθε μας πράξη. Ο Κύριος χρησιμοποίησε μια πολύ σκληρή έκφραση για όσους σκανδαλίζουν: "λίθος μυλικός". Πόσο μάλλον για όσους με την σιωπή τους ΠΡΟΔΩΣΑΝ την ορθόδοξη αλήθεια.

    ReplyDelete