Saturday, December 23, 2017

ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ


ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
=====

Ανώνυμος είπε:
Τόσο μένος για το ΣΩΤΗΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε:
"Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε μοιχοί, ούτε αρσενοκοίται βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν".
Το θέμα είναι καθαρά σωτηριολογικό. Δεν έχει σημασία ποιός είναι ο π. Βασίλειος και πόσες μετεκπαιδεύσεις έχει, ούτε αν ο "Σωτήρας" είναι καλός ή κακός, ούτε αν το Κράτος νομοθετεί αλλαγή φύλου στα 15.
Ο Κληρικός οφείλει να ακολουθεί και να κηρύσσει τα δόγματα της Εκκλησίας του. Αν θέλη να λέει άλλα πράγματα, ας αφήσει το ράσο και μετά ας λέει ότι θέλει.

Ανώνυμος είπε:
«Μακάρια τα παιδιά που έχουν γεννηθεί «εκ κοιλίας μητρός» άγια, αλλά μακαριότερα είναι αυτά που γεννηθήκανε με όλα του κόσμου τα κληρονομικά πάθη και αγωνισθήκανε με ιδρώτες και τα ξεριζώσανε και κληρονομήσανε την Βασιλεία του Θεού εν ιδρώτι του προσώπου.» (Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης)

Ανώνυμος είπε:
Ωραία η καταδίκη. Τώρα περιμένω θέση επί του φλέγοντος θέματος. Ποιά η ποιμαντική των κληρικών της Αδελφότητας σας. Αυτή πότε θα την διατυπώσει το περιοδικό;

Ανώνυμος είπε:
Όποιος έχει τη σφίγγα σφίγγεται και όποιος τη μύγα μυγιάζεται. Δεν υπάρχει πιο ορθόδοξο περιοδικό από το "ΣΩΤΗΡΑ". Αλλά για να απαντάει ο π. Βασίλειος χωρίς να τον ονομάσουν κάποιος νιώθει τύψεις.

Ανώνυμος είπε:
Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που παλεύουν με τα πάθη και τις αδυναμίες τους. Η πραγματικότητα είναι πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ασθενείς, και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη χρειάζεται θεραπεία σε κάποιο τομέα της ψυχής του. Ασθενής είναι και ο λαίμαργος, ο γυναικάς, ο εγωιστής, ο νάρκισσος, ο οργίλος, κλπ. Η Εκκλησία προσκαλεί όλους τους ανθρώπους στο πνευματικό της ιατρείο να θεραπευθούν. Όσοι θέλουν, καλούνται να αγωνισθούν ενάντια σε όσα πάθη τους υποδουλώνουν. 

Ανώνυμος είπε:
Το ότι ένιωσε την επιθυμία να λύσει το θέμα αυτό με δημόσιο διάλογο δείχνει τον εγωισμό του ο π.  Θερμός. Τουλάχιστον αυτό μου βγάζει εμένα. Ας έστελνε ιδιωτική επιστολή στον Σωτήρα και να μην έκανε όλο αυτό που μόνο κακό κάνει. Δίκιο άδικο δεν ξέρω αν έχει στο θέμα συγκεκριμένα αλλά σίγουρα περισσότερο εγωισμό και έπαρση απ τους σωτηρικούς σίγουρα έχει.
Καλή μετάνοια και ταπείνωση σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε:
Πατέρα Βασίλειε, εάν δευτερολογήσετε, θα ήθελα να απαντήσετε σε δύο ερωτήματα:
1. Η ομοφυλοφιλία ανήκει μόνο στα δεινά ή και στα δεινά αμαρτήματα;
2. Γιατί παραλείψατε να απαντήσετε στην επισήμανση του ΣΩΤΗΡΟΣ για τα Σόδομα;
(Στον ΙΕΖΕΚΙΗΛ κεφ. ΙΣΤ στίχ. 49-50 γράφεται ο λόγος της καταστροφής: αμάρταναν καυχώμενοι...)
Πατέρα Βασίλειε ως ιερέας είστε, πρέπει να είστε εκφραστής του νόμου του ΘΕΟΥ!

ΠΗΓΗ:

Αναστάσιος

No comments:

Post a Comment