Saturday, December 16, 2017

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ

Του κ. Εμμανουήλ Γαβαλά, 
Γαστρεντερολόγου ηπατολόγου
=====

Πόσο έχουμε απηυδήσει πλέον, δυστυχώς όχι όλοι ακόμα, από την εμετική μουχλιασμένη, γεμάτη ανούσια ψευτο-προοδευτικά σάλια, υγρασία αυτού του καλοστημένου δήθεν προοδευτικού ανθρωπισμού της ισοπέδωσης που κάνει σημαία του την εξύμνηση και την "επιστημονική" καθιέρωση του κενού ως καινού, όπως αυτή που προβάλλει την αλλαγή φύλου ως ανάγκη και δικαίωμα. Κυρίως όμως, πόσο διψάμε ως άνυδρες υπάρξεις στην έρημο της πνευματικής και κοινωνικης παρακμής για υπάρξεις, όσο λιγοστές κι αν είναι σαν τον ΔΑΣΚΑΛΟ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ. 

Εκείνο το τόσο εγγύς του "κατ’ εικόνα" που βιώνει οποιοσδήποτε θητεύσει δίπλα του δεν περιγράφεται εύκολα με ψυχρά πλήκτρα και λέξεις. Ίσως μόνο η λέξη ΔΑΣΚΑΛΟ ως κοινός τόπος μπορεί να εκφράσει το μεγαλείο της ψυχής του σε όλα τα επίπεδα. Με τους ασθενείς, τους νέους ιατρούς, ιδίως ακαδημαϊκά, όπου σε πρόσφατη παγκόσμια ανάλυση Ελλήνων ερευνητών κατατάσσεται στην εγχώρια πρώτη τριάδα αντίκτυπου του έργου του σε όλες τις ειδικότητες, πρωτίστως όμως σε τίποτα μετρήσιμο αλλά σε στάση και ύφος ζωής. Αυτήν την στάση ζωής είτε Παύλος είτε ως Χρυσόστομος είτε ως δια Χριστόν σάλος έχει ανάγκη να βρει και να μιμηθεί η νεολαία και αυτήν οφείλουμε να μαρτυρήσουμε εμείς οι πολύ πιο ανώριμοι, εδώ μέσα ως ελάχιστο σεβασμό στην δικιά μας προσωπικότητα και ότι μας δίδαξε. Υποθέτω πως όλη η νεολαία, με την οποία λόγω της ιδιότητάς μου ως πατέρας, λόγω επαγγέλματος και ιδιοσυγκρασίας τυχαίνει να επικοινωνώ διά ζώσης συχνά συνήθως ριγεί και πληρούται όταν συναντά ανθρώπους σαν τον ΔΑΣΚΑΛΟ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ κι ας έχουμε γεμίσει το κεφάλι με ένα σωρό σαχλές ψεύτικες ανάγκες και ψεύτικες ελευθερίες. 

Όλη η σύγχρονη ψυχολογία, αφού μερικοί πατέρες δεν έχουν εμπιστοσύνη στην αιώνια εξ αποκαλύψεος θεολογία, βρίθει με τις προϋποθέσεις πλήρωσης μιας ανθρώπινης ύπαρξης και πλησιάζοντας έστω κατά λάθος ή ασυνείδητα τα κείμενα των Αγίων Πατέρων. Και αφού μιλάμε για θεραπευτική, δεν έχω συναντήσει και μάλλον ούτε πρόκειται ασθενή ή γιατρό που να ανέφερε ίαση συμπτωμάτων σε κάποιον όταν του υποσχέθηκαν ασυδοσία (π.χ. πολλά ναρκωτικά ζωοφιλία και ότι άλλο). Κάτι άλλο είναι αυτό που θεραπεύει αγαπητοί ψυχίατροι κληρικοί και αν δεν είναι η ταπείνωση η Αγάπη Εκείνου και η ανθρώπινη αγάπη ως εικόνα του τότε δυστυχώς δεν είναι τίποτα. Ξέρω είναι πολλά τα λεφτά (δεν υπονοώ κάτι) είναι και αυτή η ρημάδα "η πόρνη η δόξα" που για κάποιους είναι φυσική έλξη να υποκύψουν σε όλη αυτήν την σύγχρονη βορβορώδη σαβούρα που θέλει να κάνει την νεολαία ένα στρατό από άνευρα και κυρίως άνεργα στρατιωτάκια που με το αφιόνι της ψεύτικης ελευθερίας θα μένει υπάκουα άβουλοι και μοιραία για να ξαναθυμηθώ έναν άλλο μέγιστο. 

Αλήθεια τι θα έλεγαν όλοι οι μείζονες του Ελληνισμού πνευματικοί δημιουργοί για την αλλαγή φύλου ως ανάγκη. Φαντάζομαι τα ίδια με τον ΔΑΣΚΑΛΟ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ. Όχι επειδή έτσι θέλω να φαντάζομαι, αλλά επειδή το μεγαλείο των έργων τους (ποιητών, ζωγράφων, μουσικών, στρατιωτικών) απευθύνονται στον κατ’ εικόνα άνθρωπο, όχι στα ανθρωπάκια που θέλει να πλάσουν οι πλασιέ του τίποτα. Και επειδή θα ήταν πλεονασμός να συνεχίσω λέγοντας τι γνώμη θα είχαν πιθανόν οι μεγάλοι ιεράρχες (ναι αυτοί οι ψυχωτικοί με τις αιρέσεις, άλλωστε το Άγιο Πνεύμα από τους άθεους λέγεται ψύχωση) για την αλλαγή φύλου θα κλείσω λέγοντας το αυτονόητο. Η τόσο δύσκολη ακόμα και σαν άγγιγμα χριστιανική ζωή ήταν είναι και θα παραμείνει και η μέγιστη όλων των κοινωνικών επαναστάσεων. Αυτό για να μην νομίζει κανείς από τον φτηνό και δήθεν προοδευτικό εσμό προπαγάνδας του τίποτα πως μπορεί να αποκαλείται κοινωνικά προοδευτικός. 

(Παραπέμπω στην καταγεγραμμένη γνώμη ενός παγκόσμιου προτύπου κοινωνικών αγώνων του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα). Και όπως θα έλεγε και ο Ελύτης "πολλά δε θέλει ο άνθρωπος να είναι ήρεμος να ναι άκακος, λίγο φαΐ, λίγο κρασί, Χριστούγεννα κι Ανάσταση." Και Κουντουράδες δίπλα του θα πρόσθετα. Ας παλέψουμε μέσα μας και γύρω μας για αυτά τα λίγα που είναι και όλος ο Ανθρωπος και τα υπόλοιπα είναι απλά βουτιά στο μηδέν. Καλά Χριστούγεννα κι ας ακολουθήσει και η Ανάσταση.

ΠΗΓΗ:

Ακτίνες

No comments:

Post a Comment