Wednesday, April 22, 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η Θεολογική Σχολή του ΑΠ Θεσσαλονίκης μαζί με το πανεπιστήμιο του Γκράτζ της Αυστρίας διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ημερίδα στην οποία παρουσιάζονται οι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πάπας Φραγκίσκος σαν πρότυπα θρησκευτικών ηγετών του 21ου αιώνος. 

Στην Ημερίδα φιγουράρουν, μεταξύ αλλων, ονόματα γνωστών οικουμενιστών, όπως ο καθηγητής Πέτρος Βασιλείαδης προεξάρχων από καιρό της ομάδος των αγουριδικών, αλλά και ο καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου. 

Εν πρώτοις η Θεολογική Σχολή του ΑΠ Θεσσαλονίκης είναι πασίγνωστη για την οικουμενιστική της πορεία. Μόνο η συνεχιζόμενη ακαταπαύστως προσπάθεια για την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Σχολή αποδεικνύει και στον πλέον δύσπιστο του λόγου το ασφαλές. 

Εκείνο που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι πού κολλά η αναφορά στον εν Αγίοις πατέρα ημών Λέοντα Α΄(Πάπα της Ορθοδόξου Ρώμης και πρωταγωνιστή της Δ΄ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου [Τόμος του Λέοντος]) σαν δήθεν γέφυρα διαλόγου Ανατολής και Δύσεως. Ο Άγιος Λέων δεν σχετικοποίησε την πίστη, ούτε προέβη σε συμβιβαστικές προτάσεις στους Μονοφυσίτες, μήτε έκανε πίσω από τις ορθόδοξες θέσεις, αλλά στσαθερά αταλάντευτα και χωρίς παλινωδίες ξεκαθάρισε, άπαξ και δια παντός, το θέμα της ενώσεως των δύο εν Χριστώ φύσεων. 

Έπειτα για ποιο διάλογο μας μιλάνε; Γνωρίζουν και το έχουν ομολογήσει επισήμως ότι ο Θεολογικός διάλογος με τους Παπικούς καρκινοβατεί από καιρό. Ήδη όλες οι πονηρές προσπάθειες των οικουμενιστικών κύκλων έχουν εστιασθεί στον λαϊκό οικουμενισμό, δηλαδή να συμπεριφερόμαστε σαν να έχει γίνει η ένωση Ορθόδοξης Εκκλησίας και Παπισμού! Κοινές ποιμαντικές παραστάσεις στη Σύρο, πότε στην φραγκοεκκλησία ο Βοστώνης Μεθόδιος και πότε  λατίνος «επίσκοπος» στην ορθόδοξη εκκλησία με τη λαμπάδα ανά χείρας και μ’ όλα του άμφια, υμνώδίες για τον αιρεσιάρχη πάπα στο Φανάρι, ευλογία του παπικού εκκλησιάσματος στη φραγκοεκκλησία του Πέραν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα οικουμενιστικά παραληρήματα, ατοπήματα και παραστρατήματα δεν έχουν τελειωμό. Η εφαρμογή της θεολογίας του Μπαλαμάντ σ’ όλο της το μεγαλείο! «Αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτερας Ρώμης» αποκαλούν, ανερυθρίαστα, τον εκπεσόντα της αληθείας Παπισμό. Κινούν δε πάντα λίθον ώστε να προωθούν καθ’ εκάστην τα λατινόφιλα και ουνιτικά τους σχέδια. 

Τώρα όταν κάποιος συγκρίνει το Οικουμενικό Πατριάρχη με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού αυτό περιποιεί τιμήν στον Οικουμενικό Πατριάρχη; Φανταστείτε τον πάπα Ρώμης Άγιο Λέοντα Α΄ να τίθεται στην ίδια μοίρα με τον αιρεσιάρχη Διόσκορο, ή τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας να εξισώνεται με τον αιρεσιάρχη Νεστόριο. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Νομίζουν ότι απευθύνονται σε κρετίνους;

No comments:

Post a Comment