Monday, April 20, 2015

ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ ΛΕΜΕΣΟΥ! ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ



ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ ΛΕΜΕΣΟΥ! ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πανιερώτατε Λεμεσού! Γνωρίζετε ότι οι προβολείς της προσοχής είναι εστιασμένοι στο σεπτό σας πρόσωπο. Έχουμε το ένα χέρι στον μοχλό που περιστρέφει τον προβολέα και το άλλο χέρι στη σκανδάλη του πολυβόλου με διόπτρες μεγάλης ακριβείας έτοιμοι να πλήξουμε τον στόχο.

Στη δίκη του γνωστού οικουμενιστή και νεωτεριστή θεολόγου κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη δεν είναι -πιστέψτε μας- ο μόνος που δικάζεται.

Όλοι -και ο καθένας ξεχωριστά- οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου δικάζονται στο ανώτατο δικαστήριο της συνείδησης του πληρώματος της Εκκλησίας.

Ο λόγος;

Ο κ. Πιτσιλλίδης μίλησε για φακέλλους που κατέχει για πολλούς ιεράρχες. Επομένως κάθε προσπάθεια να αθωωθεί από τις σοβαρότατες κατηγορίες που τον βαρύνουν θα θεωρηθεί αναπόφευκτα “ως φόβος των Ιουδαίων” για να μη τους βγάλει ο κ. Πιτσιλλίδης τα άπλυτα στη φόρα.

Μην έρθετε εκ των υστέρων να προσποιηθείτε ότι δεν γνωρίζετε ποιές είναι οι προσδοκίες του πληρώματος της Εκκλησίας από την Πανιερότητά σας.

Περιττόν να σας αναλύσω για ποιο λόγο, ενώ αναμένουμε με πολλή αγωνία να διαπιστώσουμε ποια στάση θα τηρήσουν όλοι ανεξαίρετα οι ιεράρχες, εσείς -ως εικός- βρίσκεστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το γεγονός ότι ελέγχετε απολύτως τουλάχιστον 4 ψήφους από τους 17 στη Σύνοδο σας δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αθωώσετε ή να καταδικάσετε τον κ. Πιτσιλλίδη.

Επομένως θα σας αποδοθεί ο δίκαιος έπαινος αν ενεργήσετε κατά Θεόν, όπως φυσικά θα δεχθείτε καταιγισμό πυρών αν αρνηθείτε να πράξετε το καθήκον σας.

2 comments:

  1. Ο Αθανάσιος δεν έχει κανένα λόγο να μην καταδικάσει τον Πιτσιλλίδη. Μην σου πω η απόφαση της Συνόδου θα είναι ομόφωνη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.

      ΟΜΟΦΩΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ

      ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ.

      ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ.

      Delete