Saturday, July 23, 2011

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ "ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΙ"


Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΔΑΣ


Στον κόσμο τους όσοι πανηγυρίζουν “ανακουφισμένοι” από τις χθεσινές εξελίξεις

==========


Για πάνω από 30 χρόνια η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό καθεστώς δανειακής κατοχής, συνεχή διεθνή έλεγχο και υπό την απειλή την “επιλεκτικής χρεοκοπίας” από τους οίκους αξιολόγησης.

Για να περιγράψουμε την καταστροφή, πάντα βρίσκουμε ωραίες λεξούλες.

Η Ε.Ε. με το ΔΝΤ αποφάσισαν πως μόνο μέσω νέου πακέτου σωτηρίας (μην μας σώζετε άλλο!) και την εθελοντική (;) συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Φυσικά το επιτόκιο του δανεισμού είναι για άλλη μια φορά τοκογλυφικό. Και μερικοί χαίρονται που θα είναι κάτω του 5% επειδή είναι μικρότερο από πριν!


Η Ελλάδα δεν γλιτώνει από τίποτα, αυτοί που γλιτώνουν για ακόμη μια φορά, είναι οι τραπεζίτες.

Οι τράπεζες απλά γλιτώνουν από ζημιές που θα μπορούσαν να συμβούν.


Το χρέος απλά μετακυλιέται και αργά ή γρήγορα, θα χρεωκοπήσουμε και επίσημα, έχοντας και την θηλιά του ΔΝΤ στον λαιμό μας.

Επιπλέον θα δοθούν 35 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για να καλύψουν πιθανά προβλήματα ρευστότητας.

Μπορεί να ανέφεραν κάπου χθες στην σύνοδο κορυφής την λέξη “ανάπτυξη”, αλλά δεν μας λένε πως θα πραγματοποιηθεί, αφού ακόμη κι αν ρίξουν χρήμα στην αγορά, κάτι μου λέει πως δεν θα πάει στον μεροκαματιάρη και σ’ αυτόν που έχει συνοικιακή επιχείρηση. Γιατί είμαι καχύποπτος; Μα γιατί μας έχουν πείσει για την συνέπειά τους!


Στην συνέχεια του τούνελ μας περιμένει νέο μνημόνιο, αφού ακόμη και η Λαγκάρντ μίλησε για τον ρόλο που θα συνεχίσει να έχει το ΔΝΤ.


Το χρέος συνεχώς μεγαλώνει και όσο κι αν μας “χαρίσουν” από τα δήθεν χρωστούμενα, πάλι θα αυξάνεται.

Η “ανακούφιση” για την οποία μιλάνε κυβέρνηση και Ε.Ε. θα είναι για μικρό διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει λύση που θα κάνει βιώσιμο το τέλος. Κι ας το παπαγαλίζουν οι ηγέτες. Εξάλλου δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ελευθερωθούμε από τον ζυγό των διεθνών τοκογλύφων.


Μετά από αυτές τις “λύσεις” τι μας περιμένει; Μα τι άλλο; Άλλο ένα πακέτο σωτηρίας. Χρειάζεται να το πουν επίσημα για να το εμπεδώσουμε; Αυτό που τους ενδιαφέρει τώρα, είναι να τροποποιηθεί το χρέος της Ελλάδας προς όφελος των πιστωτών της, πριν πτωχεύσει. Αν οι ιδιώτες δεν συμμετέχουν και δεν αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, τότε η Γαλλία είναι η επόμενη χώρα που θα μας χρηματοδοτήσει.


Στόχος δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά να καταστραφεί ολόκληρη η Ευρώπη. Αν το πείραμα της Ελλάδας πετύχει, αυτό που περιμένει την ανθρωπότητα, είναι να βρίσκονται παντού τοποτηρητές από διεθνή κέντρα εξουσίας, οι οποίοι θα παρακάμπτουν τις εθνικές κυβερνήσεις για να επιβάλλουν τα οικονομικά προγράμματα.


Η ολιγαρχία των οικονομικών εγκληματιών χρησιμοποιώντας ως οδηγό την περίπτωση της Ελλάδας θα περάσει τον καπιταλισμό στο επόμενο και ολοκληρωτικό απάνθρωπο στάδιο.


Για να αντισταθμιστούν οι παροχές προς την Ελλάδα, η επιτήρηση γίνεται πιο ασφυκτική, θα υπάρξει επιπλέον λιτότητα, τα δικαιώματα θα γίνουν ανάμνηση λογοτεχνικού βιβλίου, δεν θα υπάρχουν δημόσια αγαθά, ενώ η στήριξη των τραπεζών με κάθε κόστος ακόμη κι αν πεθαίνει κόσμος είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Όλα αυτά ως “εγγύηση” για το σφαγείο που μας περιμένει.


Σε μια χώρα που έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες και οι εκτρώσεις, η πολιτική εξουσία ακόμη μας διηγείται παραμύθια. Πριν ήμασταν “κοπρίτες” και “τα φάγαμε μαζί” γι’ αυτό έπρεπε να καλωσορίσουμε το μνημόνιο, ρεζιλεύοντας κάθε έννοια συνταγματικότητας και δημοκρατίας.


Το μεσοπρόθεσμο ήρθε και επιβλήθηκε εν μέσω λαϊκής οργής, για να διορθώσει το λάθος του πρώτου. Ω, ναι! Μεσοπρόθεσμο, όχι μνημόνιο νο2, είπαμε στα παιχνίδια με τις λέξεις είμαστε καλοί. Και πριν προλάβει να εφαρμοστεί ανακάλυψαν πως βυθιζόμαστε πιο βαθιά μέσα στα σκατά.


Η ίδια η ποιότητα ζωής και η κοινωνικές αξίες υποτιμήθηκαν, εξαθλίωση, δυστυχία, καμία προοπτική για το μέλλον.

Εξολόθρευση γενεών. Όλα στο μηδέν. Και βέβαια θέλουν να μας πείσουν πως συμπάσχουν, πως προσπάθησαν σκληρά για…”να σώσουν την πατρίδα”. Πως ήταν δύσκολες αποφάσεις να βάλουν χέρι στην τσέπη των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ τα μεγάλα συμφέροντα μένουν απείραχτα. Το είχε πει και ο Πάγκαλος, “Δεν παίρνουμε από τους πλούσιους γιατί τα έχουν καλά κρυμμένα”!


Από την άλλη όσοι διαδήλωναν στην πλατεία και πάλευαν για την ανατροπή αυτού του σκηνικού χάλαγαν την μόστρα στα μάτια της Ευρώπης και των αγορών. Γι’ αυτό τους έπνιξαν με χημικά και τους ξυλοφόρτωσαν. Τα κινήματα των πλατειών λόγω της λαϊκής τους ενιαίας βάσης (ασχέτως ιδεολογικών διαφορών) έχουν το υλικό για να διώξουν το ΔΝΤ και την Τρόικα, για να ρίξουν την κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα. Και όσοι δεν έρχονταν ως τώρα, αφού δεν πείστηκαν από την καρδιά και το μυαλό, θα πειστούν από την ανάγκη. Που ως γνωστόν και οι θεοί πείθονται εξ’ αιτίας της.


Όταν το χωράφι του γείτονα δεχτεί επίθεση από ακρίδες, να περιμένεις επίσκεψη και στο δικό σου. Οι υπόλοιπες χώρες απλά περιμένουν την σειρά τους. Οι αγορές είναι σε ετοιμότητα να δημιουργήσουν νέες “κρίσεις χρέους” για να συνεχιστεί το παιχνίδι σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και μετά βλέπουμε. Κανείς δεν θα γλιτώσει. Κι ας χαίρονται πασόκοι και παπαγαλάκια για την φοβερή χθεσινή συμφωνία που ο ΓΑΠ και το επιτελείο του κατάφεραν να επιμηκύνουν την φτώχεια με τρόπο ταπεινωτικό.


Σώθηκαν όλοι, εκτός από όσους ζούμε στην Ελλάδα.


ΠΗΓΗ:

Κλασσικοπερίπτωση,

http://www.ramnousia.com/2011/07/blog-post_8007.html#.Tiq39mEyGSo


No comments:

Post a Comment