Thursday, July 21, 2011

"ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ "ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ



ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ “ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ” ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Σοβαρότατη πρόκληση της ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας συνιστά η συμπροσευχή Λατίνων καρδιναλίων στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπολέως Ιλίου.

Το χειρότερο! Οχι μόνον η σοβαρή αυτή παράβαση έγινε εν γνώσει, αλλά θεωρήθηκε “επιβεβλημένη” για όλους τους κληρικούς, από τον ανεκδιήγητο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα (Δικαιάκο), ο οποίος προτού καταστεί μοιχεπιβάτης της Μητροπόλεως Ιλίου ήταν ο διευθυντής του προσωπικού Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η ΑΗΘΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΒ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟ
___________

Και όχι μόνον αυτό! Ως Αρχιμανδρίτης, ο νυν Σεβασμιότατος Ιλίου ήταν το πρόσωπο που ξεγέλασε τον κανονικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο, για να εξασφαλίσει ο τότε Μητροπολιτης Θηβών κ. Ιερώνυμος τις ψήφους, που μπορούσε να επηρεάσει ο Σεβασμιότατος Αττικής κ. Νικόδημος, για να κερδίσει τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο κ. Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια φυσικά όχι μόνον ξεγέλασαν τον Σεβ. Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αρχιμανδρίτης Δικαιάκος, αλλά ο τελευταίος - χωρίς καμία αιδώ - κατέλαβε τμήμα της Μητροπόλεως που δημιουργήθηκε με το όνομα Μητρόπολη Ιλίου, και στον ενθρονιστήριο λόγο του είχε την προπέτεια να καλέσει τον Μητροπολίτη Αττικής να αναγνωρίσει τα εις βάρος του τετελεσμένα παρόλον ήταν το όργανο του εμπαιγμού σε βάρος του Αγίου Αττικής.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ
__________

Μήπως οι περι εμπαιγμού ισχυρισμοί εκ μέρους του Σεβασμιότατου Αττικής είναι υπερβολικοί; Δυστυχώς όχι! Και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς και λοιδορεί και χαρακτηρίζει αφελή μάλιστα το Σεβασμιότατο Αττικής, επειδή έδωσε πίστη στις διαβεβαιώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του κομισσάριου του τότε Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα (Δικαιάκου) και νυν Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

ΜΕΓΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ
_________

Τώρα μαθαίνουμε ότι όχι απλά συμπεριφέρθηκε ανέντιμα ο Μητροπολίτης Ιλισσού και κατέλαβε παράνομα μέρος του θρόνου της Μητροπόλεως Αττικής, αλλά και ότι τυγχάνει μέγας οικουμενιστής, ο οποίος στέλλει “απανταχούσα” στους ιερείς του να θεωρήσουν “επιβεβλημένη” την παρουσία και συμπροσευχή τους με καρδινάλιους στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Το ακόμη χειρότερο! Οι περισσότεροι κληρικοί της Μητροπόλεως Ιλίου (σχεδόν στην ολότητά τους) υπάκουσαν στις οδηγίες του Μητροπολίτη τους και παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν στον εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ
__________

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας α.) για το αχαρακτήριστο γεγονός και για την προκλητική προσπάθεια, σε Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, να προωθηθεί τόσο ανοιχτά ο λεγόμενος “λαικός οικουμενισμός”, β.) Για την απαράδεκτη σιωπή - μέχρις αυτής τουλάχιστον της στιγμής - της Ιεραρχών της Ελλάδος, για το σοβαρό ατόπημα και γ.) Για την υπακοή που έδειξαν οι πλείστοι ιερείς της Μητροπόλεως Ιλίου για να συμμορφωθούν με την αντιευαγγελική και αντικανονική υπόδειξη του Σεβασμιότατου κ. Αθηναγόρα.

Αναμένουμε από τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος να καταγγείλουν τη νέα σοβαρή παράβαση και να τιμωρήσουν παραδειγματικά το Μητροπολίτη Ιλίου αλλά και όσους κληρικούς συνέπραξαν στο ανοσιούργημα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
=========

Πρίν τρείς ημέρες, όπως μας πληροφόρησαν αγανακτισμένοι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου Ιλίου που πήγαν στην ακολουθία του εσπερινού, γέμισε ο ναός τους απο Λατίνους καρδινάλιους, οι οποίοι "συμπροσευχήθηκαν" με όλους σχεδόν του Ιερείς της Μητροπόλεως Ιλίου, η παρουσία των οποίων ήταν "επιβεβλημένη" απο τον γνωστό μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα (Δικαιάκο).

Σε άλλες εποχές τότε δηλαδή που ο απλός και αμόρφωτος φτωχός λαός δεν ήταν ακατήχητος και που η ενοριακή ζωή έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή του, δεν θα τολμούσε κανένας παπάς ή Δεσπότης να κουβαλήσει μέσα σε εκκλησία ούτε Λατίνους, ουτε μπουζουκτσήδες και θεατρίνες.
Αν συνέβαιναν πρίν π.χ 50 χρόνια αυτά τα οιουνενιστικά πάρτυ στον Ιερό χώρο ένός Ορθόδοξου Ναού, δεν θα έβρισκαν μέρος να κρυφτούν οι μελιστάλακτοι και αγαπολόγοι περιπατητές της Μυκόνου.

Μία μικρή ομάδα πεμπτοφαλαγγιτών της Νέας Εποχής έχει καταφέρει με την ανοχή του απλού λαού και την υποστήριξη άν όχι συνενοχή μερικών εκ της Ιεραρχίας, να επιβάλλει δια της πλαγίας οδού την μερική και άτυπη ψευδοένωση μεταξύ της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού και των Λατίνων του παπικού θρησκευτικού και αιρετικού μορφώματος.

Δεν θα σχολιάσουμε (προς το παρόν) περαιτέρω αυτήν την ανίερη και αντικανονική πράξη του Μητροπολίτη Ιλίου και του εφημερίου του Αγίου Γεωργίου Καματερού. Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των Ορθοδόξων Ιεραρχών μας.


ΠΗΓΗ:

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο

No comments:

Post a Comment