Sunday, September 5, 2021

ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

 


ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος συγκάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, την ερχόμενη Πέμπτη, για να επιληφθεί της στάσης του Μητροπολίτη Μόρφου και ορισμένων ιερέων 

έναντι της πανδημίας 

του κορωνοιού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έχει στα χέρια του επιστολές από χαροκαμένες μάνες τα παιδιά των οποίων πέθαναν εξαιτίας του ότι δεν εμβολιάστηκαν και άφησαν απροστάτευτους χήρα γυναίκα και ανήλικα παιδιά ορφανά.


Οι γυναίκες αυτές καταριούνται τους ιερείς, που παρότρυναν τα παιδιά τους να μην εμβολιαστούν, αλλά και τους τσαρλατάνους γιατρούς που δίνουν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες.


Φυσικό, λοιπόν, είναι ο Αρχιεπίσκοπος να θέλει επειγόντως να επιληφθεί του θέματος η Ιερά Σύνοδος και να μη χειριστεί το θέμα προσωπικά τοσούτον μάλλον εφόσον ορισμένες από αυτές τις χαροκαμένες μάνες δεν ανήκουν στην Αρχιεπισκοπική περιφέρεια, αλλά σε άλλες Μητροπόλεις.


Χρειάζεται, όμως, 

προσοχή σε ένα 

σημείο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος και η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου έχουν αποδείξει διαχρονικά τον σεβασμό τους προς το συνοδικό 

πολίτευμα της Εκκλησίας.


Δυστυχώς, όμως, δεν μπορεί να λεχθεί το ίδιο για τους ρουβλιοκίνητους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, οι οποίο έχουν 

βάλει στα σκαριά εν 

δυνάμει Σχίσμα στην 

Εκκλησία της Κύπρου. 

Ως γνωστόν, τα 3/5 της Ιεράς Συνόδου, ήτοι 10 αρχιερείς, αποφάσισαν να εντάξει η Εκκλησία της Κύπρου στα Δίπτυχά της τον Μακαριώτατο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, ως τον Προκαθήμενο της 15ης Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Παρόλα αυτά οι 6 εν δυνάμει Σχισματικοί αρχιερείς αρνούνται να αναγνωρίσουν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και προκαλούν συνεχώς την συνείδηση των πιστών. 


Αρνούνται να συλλειτουργήσουν με το Μακαριώτατο και άλλους αρχιερείς που αναγνώρισαν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας και 

διασπούν την ενότητα 

της Εκκλησίας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης 

Λεμεσού κ. Αθανάσιος, μάλιστα, 

το παίζει συνεχώς Αρχιεπίσκοπος 

-λες και έχει κενωθεί ο 

Αρχιεπισκοπικός Θρόνος 

και έχει εκλεγεί ήδη 

Αρχιεπίσκοπος.!!! 


Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να “Αγιοκατατάξει” μόνος του τον εθνομάρτυρα Κυπριανό χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου.!!!


Το ερώτημα, λοιπόν, 

που προκύπτει 

είναι το εξής:

Είναι ενδεχόμενο ο Μητροπολίτης Μόρφου 

και άλλοι αρνητές του εμβολιασμού και των υγειονομικών μέτρων κληρικοί να αρνηθούν 

να συμμορφωθούν με τις 

όποιες αποφάσεις της πλειοψηφίας της Συνόδου, που θα συνέλθει την Πέμπτη, επικαλούμενοι το γεγονός ότι, ορισμένοι από τους αρχιερείς που τυχόν θα τους επιβάλουν τα όποια επιτίμια, είναι οι πρώτοι και καλύτεροι, που γράφουν στα κατύμματα των 

παλαιοτέρων των 

υποδημάτων τους, 

τις συνοδικές 

αποφάσεις.

Γι’ αυτό είναι απολύτως επιβεβλημένο, πριν συζητηθούν τα θέματα, που προέκυψαν στην Εκκλησία της Κύπρου εξαιτίας του κορωνοιού, να ληφθεί απολύτως δεσμευτική απόφαση, 

από όλα ανεξαίρετα τα 

μέλη της Ιεράς Συνόδου, με την οποία να διατρανώνεται ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου είναι απολύτως δεσμευτικές και για όσους μειοψηφούν.


Αυτονόητη δέσμευση που υπαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες και την δισχιλιετή παράδοση της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment