Thursday, September 9, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η Ανακοίνωση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου για την σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε τη παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη, είναι εύγλωττη και αποκαλυπτική για το τι συζητήθηκε στην Σύνοδο.


Είναι εξίσου διαφωτιστική για τους κινδύνους που υπάρχουν να υποτροπιάσει το σημερινό συναινετικό κλίμα που επετεύχθη στην Σύνοδο.


Α.) Ας αρχίσουμε από τα 

θετικά της 

Ανακοίνωσης:

1.) Ο Πανιερώτατος Μόρφου υπόσχεται ότι εφεξής τα κηρύγματά του θα αφορούν άλλα θέματα και όχι τον κορωνοιό.


2.) Δηλώνει, επίσης, ότι οι εμβολιασμένοι και όσοι 

αρνούνται τον εμβολιασμό, 

είναι εξίσου αποδεκτοί από τον ίδιο και συνιστά και στους μεν και στους δε να προσεύχονται ο ένας για τον άλλο.


3.) Για την ώρα φαίνεται ότι έχει απαμβλυνθεί η σύγκρουση που δημιουργήθηκε μεταξύ του Μητροπολίτη Μόρφου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και η διένεξη του Μητροπολίτη Μόρφου με τον Μακαριώτατο και άλλους αρχιερείς για την πανδημία του κορωνοιού.


Β.) Ας έρθουμε τώρα στα 

επίμαχα σημεία της 

Ανακοίνωσης:

1.) Στην Ανακοίνωσή του, ο Πανιερώτατος Μόρφου -κατά την ιδία αυτού ομολογία-, υπέδειξε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να χρησιμοποιεί τα φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα για την θεραπεία του κορωνοιού.


Πανιερώτατε Μόρφου! Δεν είστε γιατρός. Είστε νομικός και θεολόγος. Από πού και ως πού είστε το αρμόδιο πρόσωπο να κάνετε τέτοιες συστάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου;


Υπάρχουν ειδικοί γιατροί και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που υποστηρίζουν την χρήση αυτών των φαρμάκων και ξέρουν πολύ καλά να υποστηρίξουν επιστημονικά την θέση τους.


Η δική σας υπόδειξη, 

Πανιερώτατε, είναι εντελώς 

αχρείαστη, αν όχι άπρεπη.

2.) Σύμφωνα με την Ανακοίνωσή σας, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου αφήνει ευρύχωρο παράθυρο για να υπάρξει σύντομα υποτροπή, αφού διαλαμβάνει ότι, αν προκληθεί ένας επίσκοπος, 

μπορεί κάλλιστα να επανέλθει 

στο θέμα του κορωνοιού.


Πανιερώτατε πιστέψτε με! Η απόφαση αυτή ενέπλησε ανεκλαλήτου χαράς τον Μητροπολίτη Λεμεσού και τους 

ανθρώπους του.

 

Απλά είναι παιχνιδάκι λ.χ. για τον Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ -τον άτυπο επί του τύπου εκπρόσωπο του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού στον ιστοχώρο-, να σας παρασύρει σε συζήτηση που θα σας οδηγήσει να αθετήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε στην Ιερά Σύνοδο.


Για να μην επιμηκύνω υπερβαλλόντως την έκταση του 

παρόντος άρθρου, 

θα συνεχίσω -συν Θεώ- αύριο, 

για να σας καταστήσω κοινωνό των μεθοδεύσεων, που μετέρχονται οι Ιωσηφίτες κατά πάντων και πασών και πιο συγκεκριμένα εναντίον σας, με στόχο να σας δυσφημίσουν στην συνείδηση του ποιμνίου της Εκκλησίας ώστε να γίνει αδύνατο να βρεθείτε στο τριπρόσωπο των επόμενων Αρχιεπισκοπικών εκλογών.

No comments:

Post a Comment