Tuesday, September 13, 2016

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Την προσεχή Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος τα σεπτά Ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 18.00 θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης και το πρωί της εορτής Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και κήρυγμα.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας φυλάσσεται τμήμα από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεσθεί, επίσης, Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και ΑΜΕΑ στους Μολάους και θα επακολουθήσει η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας εντός του Ιδρύματος προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης συμμεριζόμενος τη συνεχιζόμενη δοκιμασία και τον πόνο του λαού μας, δεν θα εορτάσει και φέτος, ευχαριστεί όμως όλους για την αγάπη και τον σεβασμό τους και ανταποδίδει εγκάρδιες ευχές για υγεία και κατά Θεόν προκοπή.”

Πολύ ορθά πράττει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος και δεν διοργανώνει φανφάρες για τα ονοματήρια του. Αποδεικνύει έτσι ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των καιρών και ενεργεί ως ιεράρχης με ευαισθησία για τις ανάγκες του ποιμνίου του.

Ως γνωστόν ο Σεβ. Σπάρτης είναι ένας από τους πνευματικούς ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος με ακατηγόρητο βίο και αξιοθαύμαστη ποιμαντική δραστηριότητα στην επαρχία του.

Ένα παράπονο έχουμε από τον Σεβ. Σπάρτης: Δεν θα σταματήσουμε να προσευχόμαστε να τον φωτίσει ο Θεός να παίρνει θεση για θέματα πίστεως. Ούτε για τη Σύνοδο της Κρήτης ακούσαμε τη φωνή του, ούτε για τον οικουμενισμό. Δεν θα έπρεπε ένας πνευματικός ιεράρχης -όπως αναμφίβολα είναι ο Σεβ. Σπάρτης- να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων υπέρ της πίστης μας;

No comments:

Post a Comment