Friday, September 23, 2016

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ -ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ -ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο ekklhsiaonline:

“Μια μεγάλη ομάδα της δημόσιας οργάνωσης Ένωση των Ορθοδόξων Γονέων, την Τετάρτη πραγματοποίησε διαμαρτυρία κοντά στο κτίριο της πρεσβείας του Βατικανού στην Τιφλίδα με αφορμή την επίσκεψη στη Γεωργία του Πάπα Φραγκίσκου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι "οι Ορθόδοξοι Γεωργιανοί δεν χρειάζονται την ευλογία του Πάπα." Κρατούσαν αφίσες διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Πάπα. Ένας από αυτούς είπε: "Το Βατικανό είναι ένας πνευματικός επιδρομέας"

Εν τω μεταξύ, ο Guiseppe Pasotto, επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στη Γεωργία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι σαφές σε αυτόν γιατί κάποιος θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη του Πάπα στη Γεωργία.

"Ο Πάπας έρχεται στη Γεωργία ως αγγελιοφόρος της ειρήνης. Γιατί θα πρέπει κάποιος να είναι ενάντια σε αυτό; Απ 'όσο γνωρίζω, ο Πατριάρχης Ηλείας ΙΙ πάσης Γεωργίας δεν είναι κατά στην επίσκεψη αυτή", δήλωσε ο Pasotto.”

Πολύ σημαντική είδηση. Οι πιστοί της Εκκλησίας της Γεωργίας προπορεύονται των εξελίξεων. Η Εκκλησία της Γεωργίας δεν είναι μέλος του ΠΣΕ (Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών) κι αυτό επετεύχθη κατόπιν πιέσεων του πληρώματος της Εκκλησίας.

Και σ’ αυτή την περίπτωση ενώ φαινομενικά τουλάχιστον ο Πατριάρχης της Γεωργίας Ηλίας δεν έχει αντίρρηση για την παπική επίσκεψη εντούτοις το πλήρωμα της Εκκλησίας δεν την αποδέχεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί.

Πραγματικά ο φύλακας της πίστεως στη Γεωργία, κατά τη διακήρυξη των Πατριαρχών της Ανατολής, είναι το πλήρωμα της Εκκλησίας. Μακάρι σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες το ποίμνιο της Εκκλησίας να ήταν τόσο ευαισθητοποιημένο όσο είναι στην Εκκλησία της Γεωργίας. Τότε πραγματικά οι λυσσώδεις επιθέσεις του διαβόλου και των οργάνων του θα προσέκρουαν σε τείχος απροσπέλαστο.

No comments:

Post a Comment